αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πρώτη σου σκέψη, είναι σπάνια η καλύτερη σκέψη

Η πρώτη σου σκέψη, είναι σπάνια η καλύτερη σκέψη

Ζούμε σε μια εποχή όπου είμαστε συνεχώς απασχολημένοι. Έχουμε meetings, τηλεφωνήματα, κείμενα να γράψουμε. Και φυσικά πρέπει πάντα να είμαστε παρών… στα emails. Η καλύτερη στιγμή της ημέρας, είναι ίσως όταν καταφέρνεις να ξεγλιστρήσεις για έναν καφέ με έναν φίλο, πριν πας στην επόμενη συνάντηση σου. Το να είναι κάποιος απασχολημένος, έχει γίνει ένας αυτοσκοπός. Το αποτέλεσμα; Πέρα από την κούραση, φτάνεις στο σημείο να μην σκέφτεσαι πραγματικά. Δεν έχεις χρόνο. Απλά «πιάνεις» την πρώτη σου σκέψη και προχωράς.

Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο συγγραφέας, William Deresiewicz, έχει πει: «Βλέπω στον εαυτό μου, ότι η πρώτη μου σκέψη ποτέ δεν είναι η καλύτερη σκέψη μου. Η πρώτη μου σκέψη είναι πάντα κάποιου άλλου. Είναι πάντα αυτό που έχω ήδη ακούσει για το θέμα, πάντα η συμβατική σοφία».

Και μάλλον έχει δίκιο. Όπως εξηγεί ο ίδιος, μόνο αν δεις ένα πρόβλημα πιο αναλυτικά και σταθείς πάνω από αυτό ξανά και ξανά, θα καταφέρεις να βρεις μια καινοτόμο λύση.

Χρειάζεται να βρεις χρόνο για να σκεφτείς. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας δεν έχουν χρόνο για να σκεφτούν. Ενώ αρκετοί θεωρούν ότι το να σκέφτονται περισσότερο από λίγα λεπτά, είναι χάσιμο χρόνου. Αλλά αυτή η άποψη είναι κοντόφθαλμη και ελαττωματική, όπως διαβάζουμε στο Thrive Global.

Η πρώτη εντύπωση πάνω σε ένα θέμα, δεν είναι πάντα η σωστή. Πολλές φορές αγοράζουμε μεγαλύτερα ή μικρότερα σπίτια από ότι χρειαζόμαστε. Αγοράζουμε αυτοκίνητα που δεν ταιριάζουν στις ανάγκες μας. ‘Η κάνουμε μια λάθος επένδυση. Αν όμως δεις ένα θέμα για περισσότερο χρόνο και σκεφτείς, μπορείς να σχηματίσεις μια καλύτερη άποψη και να αποφύγεις λάθη.

Μπορεί να έχεις πολλές υποχρεώσεις μέσα σε μια ημέρα. Αλλά μην ξεχνάς το σημαντικότερο: Βρες χρόνο να σκεφτείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + nine =