αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η πρώτη σου ιδέα, είναι σπάνια η καλύτερη ιδέα»: 4 μαθήματα που παίρνουν οι επιχειρηματίες. Με τον δύσκολο τρόπο

«Η πρώτη σου ιδέα, είναι σπάνια η καλύτερη ιδέα»: 4 μαθήματα που παίρνουν οι επιχειρηματίες. Με τον δύσκολο τρόπο

Το μονοπάτι της επιχειρηματικότητας δεν είναι συνήθως εύκολο. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο, πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν- λίγοι είναι αυτοί που φτάνουν στην επιτυχία.

Μπορεί στην αρχή να θεωρείς ότι έχεις το «τέλειο πλάνο», όμως σύντομα θα διαπιστώσεις ότι ο κόσμος της επιχειρηματικότητας είναι γεμάτος ανατροπές. Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 4 μαθήματα που παίρνουν οι επιχειρηματίες, με τον δύσκολο τρόπο. Βλέποντας δηλαδή στην πράξη τι (δεν) λειτουργεί.

1# Η πρώτη σου ιδέα, είναι σπάνια η καλύτερη ιδέα. Όταν ξεκινάτε, το προϊόν σας είναι λίγο σαν ένα νεογέννητο μωρό. Είναι λεπτό, εύθραυστο και το τελευταίο πράγμα που θέλετε να ακούσετε είναι ότι είναι άσχημο. Κι όμως, η πρώτη σου ιδέα συνήθως θέλει… βελτιώσεις. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Ξεκίνα και κάνε στην πορεία τις αλλαγές.

2# Η πρόσληψη του λάθος ανθρώπου είναι χειρότερη από το να περιμένεις την σωστή πρόσληψη. Όταν ένας νέος επιχειρηματίας προσλαμβάνει τον πρώτο υπάλληλό του, συνήθως έχει να κάνει περισσότερο με το πόσο φθηνά θα του κοστίσει. Δεν είναι κακό για αρχή. Ωστόσο στην πορεία θα καταλάβεις ότι είναι καλύτερο να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα και χρόνο για να βρεις το άτομο που πραγματικά ψάχνεις. Το να συμβιβάζεσαι με «μέτριες» λύσεις δεν θα σου φέρει την μεγάλη επιτυχία.

3# Η ψυχική σου υγεία επηρεάζει άμεσα την επιτυχία της επιχείρησης σου. Ως επιχειρηματίας δεν είναι εύκολο να βρεις την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το σίγουρο είναι όμως πως αν χαλάσεις την ψυχική σου υγεία, μετά θα μπεις σε περιπέτειες. Και φυσικά το να δουλεύεις μόνιμα «στο κόκκινο» δεν θα φέρει την επιτυχία και για την επιχείρηση σου.

4# Ο δρόμος θα είναι μακρύς. Πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν ένα νέο project και νομίζουν ότι μέσα σε 1 ή 2 μήνες θα γίνουν… Mark Zuckerberg. Στην πράξη διαπιστώνουν ότι η επιτυχία θέλει χρόνο για να έρθει. Πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =