αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πρόβλεψη του Mr Jumbo: Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα, δυστυχώς θα το ζήσουμε και με την οικονομία

Η πρόβλεψη του Mr Jumbo: Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα, δυστυχώς θα το ζήσουμε και με την οικονομία

Προβληματισμένος για την πορεία της χώρας εμφανίστηκε στη ΓΣ της Jumbo ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Βακάκης, όπου και εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος ύψους 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

«Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα, δυστυχώς θα το ζήσουμε και με την οικονομία», είπε μεταξύ άλλων ο Mr Jumbo.

Υπογράμμισε πως απαιτείται ψυχραιμία στη διαχείριση της «εθνικής τραγωδίας», όπως τη χαρακτήρισε. «Δυστυχώς τα παιδιά δεν γυρίζουν πίσω. Είναι μια εθνική τραγωδία που μέρα με τη μέρα γίνεται απολύτως αντιληπτή στον καθένα. Η ζωή όμως προχωράει. Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του», τόνισε.

«Τα σκ@τώσαμε. Πρέπει να κάνουμε δημιουργική κατεδάφιση μένοντας ενωμένοι και ανθρώπινοι», σημείωσε μεταξύ άλλων σχολιάζοντας στο περιθώριο της συνέλευσης τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών μετά το ατύχημα στα Τέμπη. «Όχι να κατεδαφίσουμε κι αυτό που έχουμε, αλλά να κατεδαφίσουμε και να χτίσουμε κάτι πιο δυναμικό, πιο παραγωγικό, μένοντας δημιουργικοί, παραγωγικοί και ανθρώπινοι. Όταν έρχεται ολόκληρη η κοινωνία και τρομάζει και έρχονται όλα κόντρα, πρέπει να καταφέρεις να ζήσεις και με αυτό. Η οικονομία είναι και ψυχολογία. Κανείς δεν μπορεί να επιμείνει ότι η ψυχολογία δεν έχει επηρεαστεί απ’ τα τεκταινόμενα. Πόσο; Δεν το ξέρουμε. Για πόσο; Δεν το ξέρουμε. Τι θα γίνει γενικότερα; Ούτε αυτό το ξέρουμε», είπε.

Προέβλεψε αβεβαιότητες και για το 2024. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση της Jumbo, ο όμιλος θα δυσκολευτεί να πετύχει ανάπτυξη 15%, όπως έχει στοχεύσει.

«Η Ελλάδα είναι απροσδιόριστη και πριν από μία εβδομάδα λέγαμε ότι τα πράγματα θα είναι καλά το 2023, ωστόσο δείξαμε προς τα έξω τις αδυναμίες μας. Το εάν θα μαζευτούν αυτές οι αδυναμίες και τι προδιάθεση υπάρχει για να μαζευτούν, είναι το ζητούμενο», είπε ο Απόστολος Βακακης.

«Εάν θέλεις να πετύχεις σαν χώρα, η κοινωνία πρέπει να σε βοηθά κάθε μέρα για να φέρεις το αποτέλεσμα. Δυστυχώς σε αυτή τη φάση πάμε ξανά σε ενδοσκόπηση. Τι είμαστε, τι θέλουμε κοκ. Επίσης το κράτος δείχνει ακόμα μία φορά ότι δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η οικονομία» τόνισε, σχολιάζοντας την παύση των δρομολογίων των τρένων εδώ και μερικές ημέρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =