αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πρωινή «τακτική των 90 λεπτών» που μπορεί να αλλάξει την ημέρα σου (και να σε κάνει πιο παραγωγικό)

Η πρωινή «τακτική των 90 λεπτών» που μπορεί να αλλάξει την ημέρα σου (και να σε κάνει πιο παραγωγικό)

Το πρωί μπορεί να κάνει την διαφορά. Αν κινηθείς σωστά στις πρώτες στιγμές της ημέρας, όλη η ημέρα σου μπορεί να αλλάξει. Προς το καλύτερο. Όπως έχουν δείξει έρευνες, το πρωί είμαστε πιο παραγωγικοί. Άρα λοιπόν, είναι σημαντικό τότε να εστιάσεις στις σημαντικότερες δουλειές που έχεις να κάνεις, αφού το μυαλό και το σώμα σου θα αποδώσουν καλύτερα.

Φυσικά, πρέπει να ξυπνάς νωρίς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες σε όλο το κόσμο ξυπνούν νωρίς. Μην αναλώνεσαι σε περισπασμούς, ούτε σε πράγματα που έχεις να κάνεις αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Για να μπορούμε να είμαστε καταπληκτικοί σε ορισμένες ώρες της ημέρας, πρέπει να υπάρξουν σχετικές ψυχολογικές συνθήκες. Το πρωί προσφέρει πολλά οφέλη που δεν μπορούν να βρεθούν σε άλλες ώρες της ημέρας», λέει ο συγγραφέας Josh Davis.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Medium.com, υπάρχει η «τακτική των 90 λεπτών» που μπορείς να εφαρμόζεις κάθε πρωί. Η βασική αρχή της τακτικής αυτής, είναι ότι πρέπει να αφιερώνεις τα πρώτα 90 λεπτά της ημέρας σου, στο πιο σημαντικό task που έχεις να κάνεις. Με αυτό τον τρόπο, θα κάνεις ένα δυναμικό ξεκίνημα και θα έχεις μια πετυχημένη και παραγωγική ημέρα.

Το να ολοκληρώσεις το σημαντικότερο task το πρωί, όχι μόνο σου «αδειάζει» χρόνο για την συνέχεια, αλλά σου δίνει και την κατάλληλη ψυχολογία. Αφού ξεκινάς με μια σημαντική «νίκη» την ημέρα σου.

Στην συνέχεια της ημέρας, κράτα επίσης το 90λεπτο. Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο την ενέργεια σου για το υπόλοιπο της ημέρας, δούλευε μέσα σε 90 λεπτά και στη συνέχεια ξεκουράσου για 20-30 λεπτά. Κατά την διάρκεια τω διαλειμμάτων μπορείς να ακούσεις μουσική, να πας για έναν περίπατο ή να έχεις μια σύντομη συνομιλία με έναν φίλο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι παραγωγικοί το πρωί. Αν π.χ. δεις ότι είσαι πιο παραγωγικός το απόγευμα, εφάρμοσε την «τακτική των 90 λεπτών» τότε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − six =