αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ πολυτελής κατοικία που πωλείται προς 12,5 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό. Και τα δεδομένα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η πολυτελής κατοικία που πωλείται προς 12,5 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό. Και τα δεδομένα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μπορεί η πανδημική κρίση και η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας να μονοπωλούν την επικαιρότητα όμως, η εγχώρια αγορά πολυτελών και υπερπολυτελών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, στην Αττική Ριβιέρα και στα νησιά φαίνεται να διαγράφει αυτόνομη πορεία, όπως φανερώνουν όχι μόνο στοιχεία μεσιτικών δικτύων, αλλά και συγκεκριμένες αγοραπωλησίες.

Η, πλέον, πρόσφατη, περιλαμβάνει την απόκτηση έκτασης 71 στρεμμάτων από το σχήμα των εταιρειών Hines και Henderson στη Βούλα, όπου σχεδιάζεται η υλοποίηση επένδυσης 200 εκατ. ευρώ με στόχο την ανάπτυξη 400 κατοικιών σε ορίζοντα τετραετίας.

Το μεσιτικό δίκτυο Engel & Völkers με ανακοίνωσή του στα αγγλικά και τα γερμανικά σημειώνει πως το ενδιαφέρον είναι ισχυρό για δεύτερη κατοικία στην Αθήνα. Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της Engel & Völkers Γιώργο Πετρά, το ενδιαφέρον είναι κραταιό για δεύτερη κατοικία στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην ακτογραμμή.

Εν μέσω κορωνοϊού, όπως αναφέρει, οι πελάτες του γερμανικού μεσιτικού δικτύου αναζητούν ασφαλείς και με επενδυτικές προοπτικές προορισμούς, ενώ είναι “πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για επιπτώσεις λόγω της πανδημίας στις τιμές”.

Σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό δίκτυο, ιδίως οι περιοχές του Κολωνακίου, του Μετς και των Ανακτόρων ανήκουν στις πιο δημοφιλείς από πλευράς ζήτησης, με την τοποθεσία, τη θέα προς το Λυκαβηττό και την Ακρόπολη και τον αριθμό των ορόφων να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής.

Κατά την Engel & Völkers, την περίοδο Μαρτίου-Αυγούστου 2020, βγήκαν στην αγορά υπερπολυτελείς κατοικίες στο κέντρο της Αθήνας με ζητούμενο τίμημα 8 εκατ. ευρώ και διαμερίσματα με ανώτατη τιμή πώλησης διαμερισμάτων 16.700 ευρώ ανά τ.μ.

Η Αττική Ριβιέρα και οι συνοικίες της Γλυφάδας, του Αλίμου, της Βουλιαγμένης, του Ελληνικού και του Πειραιά ανήκουν στους περιζήτητους προορισμούς από ξένους επενδυτές, με την Engel & Völkers να διαθέτει στο Ελληνικό προς πώληση πολυτελής κατοικία με ζητούμενο τίμημα 12,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρά, η προσφορά και η ζήτηση στα πρώτης κατηγορίας ακίνητα παραμένει ίδια, με την πλειονότητα των αγοραστών δεύτερης κατοικίας να προέρχεται από την Κεντρική Ευρώπη, σχεδόν ένας στους δύο από τη Γερμανία, ενώ ακολουθεί η Ελβετία και η Αυστρία. Ενδιαφέρον, αν και περιορισμένο, εκδηλώνουν και Αμερικάνοι επενδυτές.

Εκτός αστικών κέντρων, τα ελληνικά νησιά προσελκύουν ισχυρό ενδιαφέρον, με την Μύκονο, την Πάρο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης, σύμφωνα με την Engel & Völkers.

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Ιούλιο το γερμανικό μεσιτικό δίκτυο απέκτησε τις άδειες για την λειτουργία υποκαταστημάτων στη Ρόδο και την Λίνδο, ενώ την άνοιξη του 2021 προγραμματίζει την ίδρυση ενός νέου καταστήματος στην Μύκονο.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =