αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ πλατφόρμα που γεννήθηκε στην εποχή των lockdowns και κάνει τις γυναικολογικές εξετάσεις πιο εύκολες

Η πλατφόρμα που γεννήθηκε στην εποχή των lockdowns και κάνει τις γυναικολογικές εξετάσεις πιο εύκολες

«Πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες, τα προηγμένα ιατρικά εργαστήρια, οι καλοί γιατροί και ένα περιβάλλον φροντίδας χωρίς επικριτικές συμπεριφορές, μπορούν να αποτελέσουν ζωτική λύση για τον επανασχεδιασμό της εμπειρίας μας με το πιο οικείο μέρος του σώματός μας», διαβάζεις στο website της omgyno. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που ξεκίνησε στην εποχή των lockdowns και θέλει να κάνει τις γυναικολογικές εξετάσεις πιο εύκολες. Δημιουργώντας παράλληλα την δική της κοινότητα.

Η συνιδρύτρια και CEO της εταιρίας, Ντορίν Τουτικιάν, μιλά στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί η πλατφόρμα και πως βοηθά τις γυναίκες. Ενώ παραθέτει και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη μία startup στην Ελλάδα.

Πότε ξεκινήσατε το project σας και πώς βρήκατε τη συγκεκριμένη ιδέα;

Η ιδέα της omgyno ξεκίνησε στην αρχή του lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2020. Ήθελα να ξεκινήσω μια γυναικεία εταιρεία που παρέχει υγειονομική περίθαλψη με αξίες που είναι σημαντικές για μένα, ειδικά επειδή ήρθα αντιμέτωπη με πολλά θέματα ως γυναίκα. Μετά από πολλή έρευνα και μια βαθύτερη κατανόηση της femtech, συνειδητοποίησα ότι λείπει σε αυτήν την περιοχή ένας καινοτόμος τρόπος να βιώσουμε τη γυναικολογία ως υπηρεσία υγείας.

Τι μπορεί να βρει μια γυναίκα στην πλατφόρμα σας τώρα;

Στην πλατφόρμα μας, παρέχουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική και την εμμηνορροϊκή υγεία και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά θέματα ταμπού με θετικότητα και επίγνωση. Χτίζουμε μια κοινότητα ομοϊδεατών ατόμων πάνω σε φεμινιστικές, χωρίς αποκλεισμούς και προοδευτικές αξίες. Χτίζουμε επίσης το δίκτυο των συνιστώμενων από την κοινότητα γιατρών: γυναικολόγων και άλλων σχετικών με τον τομέα. Αυτές/οί οι γιατροί πρέπει να έχουν παρόμοιες αξίες με εμάς και να τους προτείνει η κοινότητα. Τέλος, η πιο σημαντική υπηρεσία μας είναι τα home tests. Προσφέρουμε όλες τις εξετάσεις που ισοδυναμούν με το να κάνει ένα άτομο τεστ ΠΑΠ και όχι μόνο (καλλιέργεια επιχρίσματος, HPV, ΣΜΝ, ανάλυση ούρων).

Η Ντορίν Τουτικιάν

Πιστεύετε ότι το μέλλον είναι στην τηλεϊατρική; Ποιες είναι οι προβλέψεις σας;

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αγνοούν την υγεία τους και δεν επισκέπτονται την/τον γιατρό όταν πρέπει, επειδή είναι άβολο, και ακόμη περισσότερο από όταν ξεκίνησε η πανδημία. Έτσι, για μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που είναι απασχολημένοι και πιο άνετοι με την τεχνολογία, η τηλεϊατρική είναι μια εξαιρετική επιλογή. Πιστεύω ότι η τεχνολογία έχει την ικανότητα να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για οποιοδήποτε άτομο. Όσο πιο ομαλή είναι η εμπειρία, τόσο λιγότερο  εξοικιωμένη/ος με την τεχνολογία πρέπει να είναι κάποια/ος για να μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν. Είναι ακόμα η αρχή και πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου, θα είναι κανόνας για τους περισσότερους ανθρώπους να αποφασίσουν πότε θα επισκεφτούν τον γιατρό δια ζώσης και πότε θα επιλέξουν την τηλεϊατρική.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα challenges και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στο ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα; Με βάση την εμπειρία σας

Νομίζω ότι συγκεκριμένα με το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα υπάρχουν τόσες πολλές προκλήσεις, που δεν θα είχε σημασία αν ήμουν γυναίκα ή όχι. Γίνεται πολύς λόγος για την υποστήριξη startup επιχειρήσεων, αλλά δεν έχω δει πραγματικά οφέλη ακόμα. Δεν υπάρχουν κανενός είδους φορολογικές απαλλαγές, επομένως μια startup ουσιαστικά πληρώνει το ίδιο με μια εδραιωμένη εταιρεία. Δεν υπάρχουν νομικά πλαίσια ή υποδομές που να επιτρέπουν στις καινοτόμες τεχνολογικές επιχειρήσεις να ανθίσουν, επομένως εγγράφεται ως ισοδύναμο μιας παραδοσιακής εργασίας που συμφωνεί η κυβέρνηση (καταλήγει να εγγράφεται ως εταιρεία μάρκετινγκ ή μεσιτείας). Και τέλος, θα μπορούσε να καταβληθεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα πιο ενδιαφέρουσα για διεθνείς επενδύσεις.

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας σχετικά με το project σας;

Τώρα σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τα σχέδια επέκτασής μας στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μέση Ανατολή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − eighteen =