αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ πιο ακριβή e-commerce εξαγορά στην ιστορία είναι γεγονός: Η PetSmart εξαγόρασε το Chewy.com

Η πιο ακριβή e-commerce εξαγορά στην ιστορία είναι γεγονός: Η PetSmart εξαγόρασε το Chewy.com

Η PetSmart συμφώνησε στο να εξαγοράσει την πλατφόρμα pet food and product, Chewy.com. Το αντίτιμο είναι πολύ μεγάλο. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το αμερικανικό Recode.net, η εξαγορά αναμένεται να φτάσει στα 3,5 δισ. δολάρια και είναι η μεγαλύτερη e-commerce εξαγορά που έχει γίνει στην ιστορία.

Σημειώνεται, ότι η PetSmart είναι ουσιαστικά μια εταιρία λιανική πώλησης και δραστηριοποιείται στο πεδίο των κατοικίδιων. Η αξία της φτάνει τα 8,7 δισ. δολάρια. Από την άλλη, το η Chewy είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα και το περασμένο έτος κατέγραψε έσοδα 900 εκατ. δολαρίων. Οι φήμες έλεγαν ότι ήταν στα σκαριά η Δημόσια Εγγραφή (IPO) της, ωστόσο η μεγάλη εξαγορά συνέβη πρώτα. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι το 2016 η πλατφόρμα δεν ήταν κερδοφόρα.

Η Chewy ιδρύθηκε το 2011 από τους Ryan Cohen (κάτω φωτο) και Michael Day. Και δημιούργησε μια εξαιρετική σχέση με τους πελάτης της, παρέχοντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων και και γρήγορη μεταφορά στο εξωτερικό μέσω πλοίου. Μέχρι σήμερα, είχε αντλήσει περίπου 236 εκατ. δολάρια, από διάφορους επενδυτές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 16 =