αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορονοϊό είναι απελπιστικά μικρή»: Ο Δρ. Ιωαννίδης εξηγεί (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορονοϊό είναι απελπιστικά μικρή»: Ο Δρ. Ιωαννίδης εξηγεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αισιοδοξία του σε σχέση με το πως εξελίσσεται η πανδημία, εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Stanford, Δρ. Ιωάννης Ιωαννίδης. «Πλησιάζουμε σε μια κατάσταση κοντά στη λύση, που αν υπολογίσετε έναν αντίστοιχο αριθμό θανάτων από εδώ και πέρα, μιλάμε για συνολικό αριθμό της τάξης των 200.000 θανάτων που είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό θανάτων από την εποχική γρίπη που μιλάμε για 400.000- 500.000», τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο καθηγητής, μιλώντας στον Alpha Κύπρου.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ΠΟΥ ότι ο κορονοϊός είναι 10 φορές πιο θανατηφόρος από την πανδημία της γρίπης του 2009, επεσήμανε ότι η πανδημία τότε είχε παρουσιαστεί ως το τέλος του κόσμου και τελικά στοίχισε έναν πολύ μικρότερο αριθμό θανάτων από αυτόν που είχε προβλεφθεί. Ενώ εξήγησε ότι αν δούμε τις καμπύλες που αφορούν τον τωρινό ιό, θα διαπιστώσουμε ότι αυτές έχουν πλέον επιπεδωθεί.

«Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορoνοϊό είναι απελπιστικά μικρή ευτυχώς», τόνισε ο καθηγητής.

Ο ίδιος έχει δηλώσει σε πολλές πρόσφατες συνεντεύξεις του, ότι είναι απαραίτητο να γίνουν μαζικά τεστ στον πληθυσμό, έτσι ώστε να υπάρχει μια σαφής εικόνα του που βρισκόμαστε.

«Ο κίνδυνος να πεθάνεις από κορονοϊό, ακόμα και στα επίκεντρα της πανδημίας, αν είσαι κάτω από 65 χρονών, ανεξάρτητα αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, είναι σαν τον κίνδυνο να πεθάνεις πηγαίνοντας από το σπίτι στη δουλειά. Αυτής της τάξης. Για αυτούς που είναι πολύ ηλικιωμένοι, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα, σαφώς ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Αυτούς πρέπει να τους υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια», είπε επίσης.

Μίλησε για “σφαγή νοσοκομειακών λοιμώξεων” στην Ισπανία και Νέα Υόρκη, εξηγώντας ότι άτομα χωρίς τον ιό επισκέπτονταν τα νοσοκομεία και μολύνονταν εκεί, λόγω σφάλματος στη διαχείριση στα νοσοκομεία.

Τέλος, εξήγησε ότι τα μέτρα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να τηρούνται. Tο εμβόλιο θα βρεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε έναν χρονικό ορίζοντα 12 ως 24 μηνών. «Είναι αδύνατο η κοινωνία να παραμείνει κλειστή για 12 ως 24 μήνες. Επίσης δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό», τόνισε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =