αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «περιπέτεια» τελείωσε: Το ξενοδοχείο Athens Ledra περνά στα χέρια του κολοσσού Hines

Η «περιπέτεια» τελείωσε: Το ξενοδοχείο Athens Ledra περνά στα χέρια του κολοσσού Hines

Σε αμερικανικά χέρια κατέληξε τελικά το Athens Ledra, και συγκεκριμένα στην Hines η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του real estate έναντι 33,050 εκατ. ευρώ με εγγυητική επιστολή από την Eurobank. Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr oι αμερικανοί επενδυτές μαζί με τον επικεφαλής του παραρτήματος στην Ελλάδα, Πωλ Γομόπουλο, είχαν επισκεφτεί παλαιότερα το ξενοδοχείο κι όπως όλα δείχνουν περίμεναν να πέσει η τιμή. Στα σχέδια τους μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περιλαμβάνεται η ριζική ανακαίνιση της μονάδας.

Για το ξενοδοχείο, δυναμικότητας 314 δωματίων, που παραμένει κλειστό από τον περασμένο Μάιο έχουν διεξαχθεί τέσσερις πλειστηριασμοί, όλοι άγονοι: ο πρώτος που είχε οριστεί για τις 13 Ιουλίου, ακυρώθηκε λόγω της εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, ο δεύτερος στις 21 Σεπτεμβρίου είχε κηρυχθεί άγονος λόγω απουσίας υποψήφιων αγοραστών ενώ το ίδιο συνέβη και στον τρίτο στις 7 Δεκεμβρίου.Ακόμα και στην τελευταία προσπάθεια όπου το τίμημα είχε πέσει στα 38 εκατ. ευρώ δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος. Να υπενθυμίσουμε ότι η τιμή του ξενοδοχείου έχει πέσει σχεδόν 30% από την αρχική.

Ποια είναι η Hines

Η Hines είναι μια αμερικάνικη ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων στον τομέα του real estate, η οποία ελέγχει χαρτοφυλάκιο ύψους 96,5 δισ. δολαρίων με παρουσία σε 20 χώρες. Μάλιστα θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους επένδυσης σε ακίνητα παγκοσμίως Ο επικεφαλής της Hines για την Ελλάδα κ. Πωλ Γομόπουλος βρίσκεται στην χώρα εδώ και μια πενταετία αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες. Η εταιρεία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλά ακίνητα, όπως η συμμετοχή στο εμπορικό κέντρο Smart Park, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε κάποια κίνηση. Η Hines είχε κάνει κρούση και στην Pasal Development, αναφορικά με το ποσοστό της τελευταίας στην εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία Trastor ΑΕΕΑΠ. Το όνομά της είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την τουριστική αγορά όταν είχε ενδιαφερθεί με την οικογένεια Στέγγου για την αγορά του Πόρτο Καράς. Εκείνη την περίοδο μάλιστα, η ίδια η διοίκηση του αμερικανικού ομίλου είχε επιβεβαιώσει τις συνομιλίες προσθέτοντας ότι αναζητούσε επένδυση της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hines έχει σημαντική δραστηριότητα σε χώρες της Ευρώπης που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 13 =