αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ περιέργεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εδώ είναι 3 tips για να το πετύχεις σαν τον Steve Jobs

Η περιέργεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εδώ είναι 3 tips για να το πετύχεις σαν τον Steve Jobs

Μια από τις πιο γνωστές συμβουλές του Steve Jobs σε νέους επιχειρηματίες αλλά και σε όσους θέλουν να είναι πετυχημένοι στη δουλειά τους γενικότερα, ήταν το «παραμείνετε περίεργοι». Η περιέργεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να σε βοηθήσει να μάθεις νέα πράγματα και να κινηθείς μπροστά.

Βέβαια, όσο περισσότερο είσαι σε μια δουλειά, είναι πιθανό να μπεις… σε μια ρουτίνα. Και η περιέργεια να εξατμισθεί. Σε αυτό, προσθέστε ότι όσο μεγαλώνουμε συνήθως γινόμαστε πιο «συντηρητικοί» στις επιλογές μας (αφού υπάρχουν και οικονομικές υποχρεώσεις). Δεν κάνουμε πολλές τολμηρές κινήσεις, δεν αναζητούμε νέους τρόπους για να γίνει η δουλειά.

Ο Steve Jobs όμως τα είχε καταφέρει. Παρόλο που ήταν για πολλά χρόνια σε μια εταιρία, παρόλο που ωρίμασε ηλικιακά, παρέμενε πάντα με μια περιέργεια μέσα του. Που τον έκανε συνεχώς να βγάζει στην αγορά νέα καινοτόμα projects και υπηρεσίες. Παρακάτω ακολουθούν 3 tips έτσι ώστε να παραμείνεις περίεργος σαν τον Steve Jobs. Όπως τα διαβάσαμε στο inc.com.

1- Αντικατέστησε το «όχι» με μια ερώτηση: Σου παρουσιάζει κάποιος μια ιδέα που δεν σου αρέσει; Μην την απορρίψεις αμέσως. Υπάρχει κάτι καλύτερο. Να κάνεις ερωτήσεις, έτσι ώστε να προσπαθήσεις να την καταλάβεις καλύτερα. Θα δεις ότι πολλές φορές, οι ιδέες που δεν σε ενθουσιάζουν με την πρώτη ματιά, μπορεί να κρύβουν κάτι πολύ καλό.

2- Λύσε το πρόβλημα κάποιου άλλου: Μπες στα «παπούτσια» του συνεργάτη ή του αφεντικού σου. Δες ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει, από τη δική του πλευρά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις νέες γνώσεις. Στη συνέχεια προσπάθησε να λύσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έτσι, θα παραμείνεις και εσύ σε εγρήγορση, θα έχεις μάθει νέα πράγματα και επίσης θα έχεις βοηθήσει κάποιον άλλο.

3- Ρώτα τους ανθρώπους για τους στόχους τους: Ανεξάρτητα από το πόσο βαρετή νομίζεις ότι είναι η δουλειά σου, οι άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται μαζί σου εκεί δεν είναι βαρετοί. Μην μένεις σε ένα απλό «γεια», κάθε ημέρα. Άνοιξε συζητήσεις μαζί τους και ρώτα τους για τους στόχους και τα ενδιαφέροντα τους. Δεν υπάρχει όριο, στο πόσα μπορείς να μάθεις από τους άλλους ανθρώπους, αν ανοίξεις συζητήσεις μαζί τους. Και κάπως έτσι, θα κρατήσεις την περιέργεια σου ζωντανή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − thirteen =