αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ περίεργη υπόθεση κατασκοπίας μεταξύ Uber και Waymo που έφερε μηνύσεις

Η περίεργη υπόθεση κατασκοπίας μεταξύ Uber και Waymo που έφερε μηνύσεις

Η Waymo, εταιρεία της Alphabet (Google) που δραστηριοποιείται στο χώρο των αυτόνομων οχημάτων, μηνύει τώρα την Uber αλλά και τη θυγατρική της εταιρεία Otto που επίσης έχει ως αντικείμενο δραστηριοποίησης τα αυτόνομα φορτηγά, με τον ισχυρισμό ότι έκλεψε τεχνολογία αισθητήρων της.

Η Uber εξαγόρασε την Otto τον Αύγουστο και τώρα η Waymo κατηγορεί την εταιρεία ότι έκλεψε εμπιστευτικά δεδομένα σχετικά με την τεχνολογία LiDAR ώστε να τη χρησιμοποιήσει στην ανάπτυξη των δικών της αυτόνομων οχημάτων.

Όπως αναφέρει το Digitallife.gr, η μήνυση υπεβλήθη στην Καλιφόρνια με την Waymo να ζητά τώρα αποζημίωση και απαγόρευση χρήσης της τεχνολογίας από την Uber. “Η τεχνολογία LiDAR της Uber είναι η τεχνολογία LiDAR της Waymo” σημειώνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Το ενδιαφέρον κομμάτι της ιστορίας είναι ότι ένας από τους ιδρυτές της Otto, ο Anthony Levandowski, ήταν πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στην Google και το τμήμα αυτόνομων οχημάτων. Και όπως υποστηρίζει η Waymo πριν την παραίτησή του είχε κατεβάσει από τους servers της εταιρείας χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία βοήθησαν την Otto να αναπτύξει την τεχνολογία LiDAR και να αποκτήσει πλεονέκτημα.

Η τεχνολογία LiDAR που χρησιμοποιεί ένα σύστημα αισθητήρων με λέιζερ που υπολογίζουν τη θέση τους στο δρόμο και την απόσταση από εμπόδια είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια των συστημάτων αυτόματης οδήγησης ενώ το χαμηλό κόστος της την συνιστά “όπλο” της εταιρείας που τη χρησιμοποιεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =