αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Παγκόσμια Τράπεζα… δεν βλέπει με καλό μάτι την κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ με το Bitcoin

Η Παγκόσμια Τράπεζα… δεν βλέπει με καλό μάτι την κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ με το Bitcoin

Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα δίπλα στο αμερικανικό δολάριο, ωστόσο η Παγκόσμια Τράπεζα απέρριψε το αίτημα της χώρας για βοήθεια στην ενσωμάτωση του Bitcoin στην οικονομία της. Όπως αναφέρει το Reuters, το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πρόβαλε ανησυχίες σχετικά με θέματα διαφάνειας αλλά και περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το mining του Bitcoin.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε το Ελ Σαλβαδόρ με πολλαπλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων της διαφάνειας των συναλλαγών και νομοθετικών διαδικασιών. Ενώ η κυβέρνηση μας προσέγγισε για βοήθεια στο Bitcoin, αυτό δεν είναι κάτι που η Παγκόσμια Τράπεζα μπορεί να υποστηρίξει, δεδομένων των περιβαλλοντικών και περί διαφάνειας ανησυχιών.

Ο Υπουργός Οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ αποκάλυψε πως ζήτησε τη βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν την ενσωμάτωση του Bitcoin στην οικονομία. Τόνισε όμως βρίσκεται και σε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πως αυτό “δεν είναι εναντίον” της ενσωμάτωσης του Bitcoin. Ωστόσο το ΔΝΤ επικαλέστηκε “μακροοικονομικά, λογιστικά και νομικά θέματα” με την υιοθέτηση του Bitcoin.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα σε τρεις μήνες, το Bitcoin θα γίνει επίσημο νόμισμα της χώρας δίπλα στο δολάριο και κάθε επιχείρηση θα είναι υποχρεωμένη να δέχεται Bitcoin για αγαθά ή υπηρεσίες.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + four =