αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η πίεση είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις περισσότερα πράγματα στη ζωή σου. Για να ξεπεράσεις το ‘ταβάνι’ σου»

«Η πίεση είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις περισσότερα πράγματα στη ζωή σου. Για να ξεπεράσεις το ‘ταβάνι’ σου»

«Τους είπα ότι θα τους πιέσω πολύ και λειτούργησε ως κίνητρο για τα παιδιά. Μου έχει ξανασυμβεί, έχω κοουτσάρει ομάδες με καταπληκτικούς παίκτες. Τους είπα ότι η πίεση είναι προνόμιο, είναι ο καλύτερός σου φίλος. Η πίεση είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις περισσότερα στη ζωή σου, για να ξεπεράσεις το ταβάνι σου. Όταν παίζεις με πίεση, έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Είναι μερικά από τα λόγια του προπονητή Ρικ Πιτίνο. Λίγο μετά από την χτεσινή μεγάλη μπασκετική νίκη στην Ευρωλίγκα.

Τον ρώτησαν για το πως διαχειρίστηκε τους παίχτες του, και απάντησε πως η πίεση αποτελεί… το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάτι που φυσικά μπορεί να βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς στην ζωή μας. Ειδικά στην επαγγελματική.

Ο Ρικ Πιτίνο έχει γράψει και το βιβλίο «Η επιτυχία είναι επιλογή». Το οποίο μάλιστα υπάρχει και στα ελληνικά. Σε αυτό, παραθέτει ανάμεσα σε άλλα, τα 10 βήματα προς την επιτυχία. Είναι μερικές συμβουλές που δίνει ο Αμερικανός coach- και μετά από την μακρά διαδρομή του, μάλλον κάτι θα ξέρει.

 

Το πρώτο βήμα είναι: Αποκτήστε αυτοεκτίμηση

Το δεύτερο βήμα: Βάλτε απαιτητικούς στόχους

Το τρίτο βήμα: Έχετε πάντοτε θετική αντιμετώπιση των καταστάσεων και των προβλημάτων

Το τέταρτο βήμα: Αποκτήστε καλές συνήθειες

Το πέμπτο βήμα: Μάθετε την τέχνη της επικοινωνίας

Το έκτο βήμα: Διδαχθείτε από τα πρότυπα

Το έβδομο βήμα: Μάθετε να αποδίδετε υπό πίεση

Το όγδοο βήμα: Δείξτε λυσσαλέα επιμονή

Το ένατο βήμα: Διδαχθείτε από τις αντιξοότητες

Το δέκατο βήμα: Επιβιώστε στην κορυφή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − one =