αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Νο1 συνήθεια των σούπερ πετυχημένων ανθρώπων που κάνει τη διαφορά; Δεν έχουν συνεχώς «το πόδι στο γκάζι»

Η Νο1 συνήθεια των σούπερ πετυχημένων ανθρώπων που κάνει τη διαφορά; Δεν έχουν συνεχώς «το πόδι στο γκάζι»

Ο δρόμος προς την επιτυχία συνήθως έχει εμπόδια. Και χρειάζεται επιμονή. Εκατομμυριούχοι και Ολυμπιονίκες μιλούν συχνά για τη σημασία του να υπερβείτε τον ανταγωνισμό και να ξεπεράσετε τα όριά σας.

Αν και αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, η προσπάθεια δεν είναι αυτό που ξεχωρίζει τους ανθρώπους με υψηλές επιδόσεις από όλους τους άλλους, λέει στο CNBC η Sarah Sarkis, ψυχολόγος και senior director of performance psychology της Exos. Στην Exos, μια performance coaching εταιρεία, η Sarkis και η ομάδα της διδάσκουν σε παίκτες NFL, στελέχη εταιρειών Fortune 100 -όπως η Intel και η Humana- και άλλους επαγγελματίες, πώς να ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης.

«Συνδέουμε λανθασμένα την επιτυχία με το να έχουμε συνεχώς το πόδι μας στο γκάζι και έχουμε μπερδεμένα συναισθήματα όταν δεν είναι στο γκάζι», εξηγεί. «Πιστεύουμε ότι είμαστε τεμπέληδες, μη συγκεντρωμένοι ή απείθαρχοι, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια».

Το γέμισμα μπαταριών ή η ξεκούραση είναι συχνά το «τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας» όταν νιώθουμε καταβεβλημένοι, αγχωμένοι ή απλά απασχολημένοι, προσθέτει. Όμως, οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στην ξεκούραση είναι αυτοί που είναι «στην κορυφή του παιχνιδιού τους» και «οι πιο ευτυχισμένοι».

Δεν είναι η μόνη που έχει αυτή την άποψη. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εργασία χωρίς διαλείμματα μειώνει την παραγωγικότητα, μειώνει τη δημιουργικότητα και μπορεί να επιδεινώσει το άγχος.

Η Sarkis ενθαρρύνει τους πελάτες της να ξεκινήσουν με έλεγχο των ενεργειακών τους δαπανών: Πώς και πού ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο και την προσοχή σας; Ποιες δραστηριότητες σας κουράζουν και τι σας δίνει ενέργεια;

Θυμήσου και το άρθρο: Τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + fifteen =