αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Νο1 στρατηγική για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη κάποιου (και μπορεί να την εφαρμόσει ο καθένας)

Η Νο1 στρατηγική για να κερδίζεις την εμπιστοσύνη κάποιου (και μπορεί να την εφαρμόσει ο καθένας)

Εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, το να μάθετε πως να κερδίζετε την εμπιστοσύνη των άλλων ανθρώπων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Αλλά πολλοί κάνουν ένα λάθος πάνω σε αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται, «Αφήστε με να σας δείξω την ικανότητά μου ως ηγέτης και θα με εμπιστευτείτε», λέει στο CNBC η Yasmene Mumby, ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων The Ringgold.

Το μυστικό είναι αλλού. Στην ενεργή ακρόαση. Ένα χαρακτηριστικό για το οποίο έχουμε μιλήσει αρκετές φορές εδώ στο It’s Possible.

Όσο καλύτερος ενεργός ακροατής είσαι – παραμένοντας εστιασμένος στην εκάστοτε συζήτηση και δείχνοντας ότι καταλαβαίνεις το άλλο άτομο μέσα από τις απαντήσεις σου – τόσο περισσότερο θα σε εμπιστεύονται οι άνθρωποι, συμπληρώνει η ίδια.

Μερικές απλές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κρατήστε την οπτική επαφή του συνομιλητή σας, καθίστε ακίνητοι και περιμένετε να τελειώσει πλήρως τη σκέψη του πριν μιλήσετε, συνέστησε η προπονήτρια ψυχικής υγείας Amanda O’Bryan πέρυσι σε μια ανάρτηση της στο Positive Psychology. Όταν μιλάτε, προσπαθήστε να κάνετε ανοιχτές ερωτήσεις follow-up, όπως: “Πώς ένιωσες;” ή “Πώς μπορώ να βοηθήσω;”, πρόσθεσε η O’Bryan.

Το κόλπο είναι να δίνει κάποιος στους ανθρώπους την αμέριστη προσοχή του, λέει η Mumby. Οποιοδήποτε είδος διανοητικής πολυεργασίας, όπως το να σκέφτεται κανείς τι θέλει να πει στη συνέχεια ή το να ονειροπωλεί χωρίς να το καταλάβει, μπορεί να οδηγήσει στο να χάσει μέρος της συζήτησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − two =