αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Νο1 κίνηση που πρέπει να κάνεις στο Linkedin το 2018 (πριν καν ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά)

Η Νο1 κίνηση που πρέπει να κάνεις στο Linkedin το 2018 (πριν καν ξεκινήσεις να ψάχνεις για δουλειά)

Εντάξει, πλέον το Linkedin έχει πάρα πολλούς χρήστες. Είναι το κορυφαίο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο. Πολλές εταιρίες και υπεύθυνοι προσωπικού, αναζητούν εκεί τα νέα ταλέντα που θα προσλάβουν. Όμως πολλοί χρήστες κάνουν ένα λάθος. Χρησιμοποιούν το Linkedin… μόνο όταν το έχουν ανάγκη.

Όσο κι αν αγαπάς την δουλειά σου -ακόμα κι αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μακριά από αυτή- πρέπει να κάνεις μια κίνηση στο Linkedin profile σου το 2018, όπως εξηγεί το inc.com. Είναι πολύ απλή. Αν πας στα privacy settings του προφίλ σου, θα δεις ένα πεδίο που λέει «Let recruiters know you’re open to new opportunities». Ενεργοποίησε αυτή την επιλογή (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Έτσι οι εργοδότες θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή ότι είσαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις, και το προφίλ σου θα εμφανίζεται στις συντομευμένες αναζητήσεις τους.

Στην Ελλάδα, αυτή η επιλογή μοιάζει ακόμα πιο απαραίτητη. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλα είναι ρευστά, καμία δουλειά δεν είναι «μόνιμη». Μπορεί να χαθεί από τον ένα μήνα στον άλλο. Είναι χρήσιμο λοιπόν να έχεις ενεργήσει από πριν. Να δικτυωθείς, να «συνδεθείς» με εταιρίες και να αρπάξεις μια καλή επαγγελματική ευκαιρία που ενδεχομένως θα προκύψει.

«Είναι αφελές να νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε τη δουλειά σας για όσο εσείς θέλετε», τονίζει το inc.com.

Μην βάζεις όλα τα αυγά στο ίδιο «καλάθι». Είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί εργαζόμενοι: Πέφτουν με τα μούτρα στην δουλειά τους και δεν κοιτούν τίποτα τριγύρω. Όταν όμως έρθει η στιγμή που θα αλλάξουν τα δεδομένα και ίσως χάσουν τη θέση εργασίας τους, μένουν ξεκρέμαστοι, χωρίς άμεσες επιλογές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =