αρχικηVIRALΗ νέα φωτογραφία με την εξαθλιωμένη πολική αρκούδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (και πρέπει να μας προβληματίσει όλους)

Η νέα φωτογραφία με την εξαθλιωμένη πολική αρκούδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (και πρέπει να μας προβληματίσει όλους)

Ο φωτογράφος του National Geographic Paul Nicklen έγινε για άλλη μία φορά μάρτυρας μιας σκληρής πραγματικότητας, την οποία μεταφέρει και σε εμάς. Ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πολική αρκούδα να βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, που καθιστά δύσκολο σε αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα να τραφούν όπως παλιά. Το λιώσιμο των πάγων δυσκολεύει το κυνήγι του φαγητού με αποτέλεσμα οι αρκούδες να λιμοκτονούν, να αδυνατίζουν και εν τέλει να πεθαίνουν. Ο ίδιος ανάρτησε την εικόνα αυτή στο Instagram σχολιάζοντας με τον δικό του τρόπο το πρόβλημα.

perierga.gr - Σοκαριστική εικόνα του National Geographic με αρκούδα που λιμοκτονεί!

“Δεν θέλαμε να πάμε κοντά του. Δεν θέλαμε να εξαντλήσει και τις τελευταίες του δυνάμεις για να μας αποφύγει. Του πήρε πολύ χρόνο για να σηκωθεί και να σταθεί στα πόδια του μέχρι να πέσει πάλι… Ήθελα με αυτή την εικόνα να μιλήσω για το πρόβλημα. Κάποτε αυτός ήταν μια αγέρωχη αρκούδα και τώρα είναι ένα μάτσο κόκαλα. Θα πεθάνει σε λίγο… Ακούω πολλούς να λένε “φέρτε τις αρκούδες στην Ανταρκτική να τρώνε πιγκουίνους” ή “να βάλουμε φελιζόλ στον ωκεανό για να μπορούν να μετακινηθούν”. Και μπορεί αυτά να μην είναι λύσεις, ωστόσο δείχνουν πως ο κόσμος νοιάζεται… Ο μόνος τρόπος για να σωθούν οι πολικές αρκούδες είναι να μειωθεί το αποτύπωμα άνθρακα παγκοσμίως και να βρεθούν νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας”…

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =