αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ νέα λειτουργία του Facebook που θα μας φέρει πιο κοντά σε αγνώστους (και θα ευνοεί τις νέες γνωριμίες)

Η νέα λειτουργία του Facebook που θα μας φέρει πιο κοντά σε αγνώστους (και θα ευνοεί τις νέες γνωριμίες)

Η Facebook προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει την κατάσταση για το κοινωνικό δίκτυο της, το οποίο μπορεί να αριθμεί 2 δισ. χρήστες, αλλά όπως δείχνουν οι στατιστικές το ενδιαφέρον τους έχει αρχίσει να ατονεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες και ειδικά οι νεότερες ηλικίες στρέφονται περισσότερο στα YouTube και Instagram.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα CNET, η Facebook έχει αρχίσει τις δοκιμές μιας νέας λειτουργίας που θα εμφανίζει στους χρήστες τα κοινά ενδιαφέροντα τους με άλλους χρήστες που δεν είναι και επίσημα “φίλοι” τους. Ο αλγόριθμος εμφανίζει για την ώρα άγνωστους χρήστες με τους οποίους μπορεί να έχετε κοινούς φίλους ή να σχολιάζετε στα ίδια posts ή να έχετε φοιτήσει στην ίδια σχολή κλπ.

Σε ό,τι αφορά την προστασία των δεδομένων τους, η εταιρεία θα εμφανίζει αποκλειστικά τις πληροφορίες του προφίλ που σχετίζονται με κάποιο κοινό ενδιαφέρον και είναι ούτως ή άλλως ανοικτά από τον ίδιο τον χρήστη (π.χ. έχει public προφίλ ή το έχει καταστήσει ορατό στους φίλους των φίλων του κλπ.).

Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε στο CNET ότι, “Γνωρίζουμε ότι τα κοινά ενδιαφέροντα φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Δοκιμάζουμε μια νέα λειτουργία «κοινών ενδιαφερόντων» που θα εμφανίζεται επάνω από τα σχόλια χρηστών που δεν είναι φίλοι σας, αλλά πιθανότατα θα έχουν κάτι κοινό με εσάς”

Η δοκιμή ξεκινά σε μικρές ομάδες χρηστών στις ΗΠΑ και μένει να δούμε αν θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 19 =