αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ νέα Ευρωπαϊκή startup του 1 δισ. δολαρίων φτιάχτηκε από Νορβηγούς

Η νέα Ευρωπαϊκή startup του 1 δισ. δολαρίων φτιάχτηκε από Νορβηγούς

Οι Νορβηγοί έκαναν το «χτύπημα» τους. Έφτιαξαν την νέα Ευρωπαϊκή startup- μονόκερο. Ένα project δηλαδή με αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για την startup Oda. Η οποία εστιάζει στη λιανική διαδικτυακή πώληση ειδών σούπερ μάρκετ.

Η αποτίμηση της εταιρίας είναι πλέον στα 1,2 δισ. δολάρια, όπως δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv, ο διευθύνων σύμβουλος της startup, ΚKarl Munthe-Kaas.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεγάλος επενδυτής αγόρασε μετοχές συνολικού ύψους περίπου 40 εκατ. νορβηγικών κορωνών από μικρότερους επενδυτές στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδος, δίχως όμως να κατονομάσει τον επενδυτή ή να διευκρινίσει αν πρόκειται για ιδιώτη ή θεσμικό επενδυτή. 

Όπως σημειώνει το Bloomberg, μετά την τελευταία συναλλαγή η αποτίμηση της startup έχει αυξηθεί κατά 36%, σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων, όταν και πραγματοποίησε γύρο χρηματοδότησης ύψους 223 εκατ. ευρώ, σε έναν γύρο στον οποίο συμμετείχε και το Vision Fund 2 του ιαπωνικού ομίλου SoftBank. Η Carnegie λειτούργησε ως σύμβουλος της εταιρείας και στις δύο διαδικασίες.

Τα έσοδα της Oda άγγιξαν τα 2 δισ. κορώνες πέρυσι, με τα λειτουργικά κέρδη να υποχωρούν κατά 3%, όπως σημείωσε ο CEO της startup.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =