αρχικηVIRALΗ μόδα με τους «ντοπαρισμένους» εργαζομένους και φοιτητές, για να αντέξουν στους έντονους ρυθμούς

Η μόδα με τους «ντοπαρισμένους» εργαζομένους και φοιτητές, για να αντέξουν στους έντονους ρυθμούς

άρχουν τα φθηνά ναρκωτικά, οι ναρκομόδες (βλ. Spice), υπάρχουν και τα έξυπνα ναρκωτικά που εξαπλώνονται στους κύκλους των αγχωμένων και συνεπών φοιτητών που θέλουν περισσότερες αντοχές στην προσπάθειά τους. Modafinil και Adderall κάνουν θραύση στο ίντερνετ, μπορεί να κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι στο διπλανό έδρανο, δυστυχώς θεωρούνται οι έξυπνοι «σύμμαχοι» σε μια μάχη που πρέπει να δοθεί κόντρα στην αϋπνία και υπέρ της μνήμης και της υψηλής συγκέντρωσης. Δεν είναι, όμως, της μόδας μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά και στους εργασιακούς χώρους που απαιτούν υψηλές αποδόσεις από τους εργαζομένους τους.

Δεν πωλούνται στα φαρμακεία, δεν χορηγούνται χωρίς συνταγή, ωστόσο, η νομοθεσία τα αφήνει να «κολυμπάνε» απολύτως διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Κάπως έτσι ένας στους 12 ενήλικες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές στατιστικές, παίρνει ναρκωτικά για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, ναρκωτικά των οποίων ωστόσο οι μακροπρόθεσμες συνέπειες δεν έχουν ακόμη χαρτογραφηθεί από τους επιστήμονες.

Οι ίδιοι στο σχετικό ρεπορτάζ της Telegraph τονίζουν ότι πιο ανησυχητικό είναι το ίδιο το φαινόμενο, μιας γενιάς εργαζομένων και φοιτητών που για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χρειάζεται να είναι ντοπαρισμένοι… Ακόμη πιο απογοητευτικό το γεγονός ότι το 44% που ομολογεί ότι κάνει χρήση αυτών των φαρμάκων, ομολογεί επίσης ότι για πρώτη φορά τα δοκίμασε στον εργασιακό του χώρο ή στο Πανεπιστήμιο. Για την ώρα, νευροεπιστήμονες και ψυχίατροι προειδοποιούν ότι οι σοβαρές διαταραχές ύπνου και κάποτε ο ξαφνικός θάνατος είναι κάποια από εκείνα για τα οποία πρέπει να γνωρίζουν όσοι έχουν βάλει τα έξυπνα ναρκωτικά στη ζωή τους.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − two =