αρχικηVIRALΗ μοναξιά είναι το ίδιο «τοξική» με το να καπνίζεις 15 τσιγάρα την ημέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μοναξιά είναι το ίδιο «τοξική» με το να καπνίζεις 15 τσιγάρα την ημέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης εποχής παραθέτει σε βίντεο του το World Economic Forum. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από διάφορες έρευνες, παρουσιάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πρόβλημα της μοναξιάς, το οποίο βιώνουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

«Είναι μια παγκόσμια επιδημία» σημειώνεται στο βίντεο.

Και στην συνέχεια περιγράφει τι γίνεται σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 50% των ανθρώπων στο Παρίσι και το 60% των ανθρώπων στην Στοκχόλμη διαμένουν μόνοι τους. Ενώ το ποσοστό αυτών που μένουν μόνοι τους στην Βρετανία, έχει διπλασιαστεί από το 1960, φτάνοντας σήμερα στο 31%.

Στις ΗΠΑ κάθε άνθρωπος είχε, κατά μέσο όρο, μόλις 2 στενούς φίλους το 2004. Από 3 στενούς φίλους που είχε το 1985. Το ακόμα πιο τρομακτικό: Πολλοί είναι πλέον αυτοί που δεν έχουν κανένα στενό φίλο.

Σε όλα αυτά μπλέκεται και η τεχνολογία. Οι άνθρωποι ξοδέψουν, κατά μέσο όρο, 24 ώρες Online κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, οι άνθρωποι που υποφέρουν από μοναξιά, δείχνουν λιγότερο πρόθυμοι από άλλους στο να χρησιμοποιήσουν τα social media. Άρα δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο οι νέες τεχνολογίες είναι αυτές που οδηγούν στην μοναξιά. Όσο για τον τίτλο του βίντεο που θα δεις παρακάτω; «Η μοναξιά είναι το ίδιο ‘τοξική’ με το να καπνίζεις 15 τσιγάρα την ημέρα».

Loneliness is as toxic as smoking 15 cigarettes a day

An isolation illness. Read more: https://wef.ch/2sxZL40

Gepostet von World Economic Forum am Freitag, 18. Januar 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 11 =