αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μικρή φράση 6 λέξεων, που μπορεί να σε κάνει κορυφαίο leader

Η μικρή φράση 6 λέξεων, που μπορεί να σε κάνει κορυφαίο leader

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σπουδαίοι ηγέτες είναι καλοί στο να παρουσιάζουν το όραμα τους. Αυτό που όμως συνήθως δεν εκτιμάται όσο θα έπρεπε, είναι η ακρόαση. Η οποία είναι εξίσου σημαντική για έναν leader.

Το να ακούς τους εργαζομένους σου, είναι σημαντικό. Έτσι, αυτοί θα είναι πιο πιστοί σε εσένα, θα αισθανθούν ότι ενδιαφέρεσαι για αυτούς και την γνώμη τους, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να φύγουν για να πάνε σε μια άλλη εταιρία. Όμως το να είσαι καλός ακροατής, βοηθά και εσένα. Αφού έτσι συλλέγεις τις απαραίτητες πληροφορίες, έτσι ώστε να φτιάξεις το καλύτερο δυνατό πλάνο. Η ακρόαση μπορεί να σε κάνει εξυπνότερο.

Ο συγγραφέας, Simon Sinek, τα λέει όλα με μια φράση. Μέσα σε μόλις 6 λέξεις.

«Να είσαι ο τελευταίος που μιλά», τονίζει ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, έχει δει πολλές φορές το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι, π.χ. σε αίθουσες συνεδριάσεων. Μπαίνουν μέσα, λένε ”αυτό είναι το πρόβλημα” και ”αυτή είναι η γνώμη μου”, και στη συνέχεια περιμένουν να ακούσουν τη γνώμη των άλλων. «Είναι πολύ αργά», λέει ο συγγραφέας.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο σωστός και έξυπνος ηγέτης, είναι να ακούσει πρώτα τις γνώμες των άλλων. Έτσι θα τους κάνει να νιώσουν σημαντική. Αλλά θα του δώσει και ένα πλεονέκτημα: Θα διατυπώσει τη δική του άποψη, αφού πρώτα ακούσει τις άλλες. Έτσι θα μπορέσει πιθανότατα να παραθέτει την καλύτερη άποψη. Αφού θα έχει δει τα ενδεχόμενα λάθη ή παραλήψεις των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =