αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μικρή φράση που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου, αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία

Η μικρή φράση που πρέπει να βγάλεις από το λεξιλόγιο σου, αν θέλεις να φτάσεις στην επιτυχία

Δες μερικές φράσεις: Θα έπρεπε να ξοδεύω περισσότερο χρόνο για να διαβάζω βιβλία επιχειρήσεων. Θα έπρεπε να βρω περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσω το δικό μου project. Θα έπρεπε να ψάξω καλύτερα, για να βρω την δουλειά που θέλω.

Οι παραπάνω προτάσεις, ίσως σου είναι γνώριμες. Πιθανόν τις χρησιμοποιείς και εσύ στην καθημερινότητα σου. Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ; Έχουν ένα κοινό στοιχείο, όπως εύκολα μπορείς να παρατηρήσεις. Είναι η μικρή φράση «θα έπρεπε». Η συγκεκριμένη φράση είναι… επικίνδυνη και θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν μια τέτοια.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο στο Medium.com, λειτουργεί ως μια δικαιολογία. Μια παραδοχή ότι θα έπρεπε να κάνεις άλλο πράγμα, αλλά δεν το κάνεις. Είναι ένας τρόπος για να δίνεις… συνεχώς αναβολές. Με απλά λόγια, κάνουμε το λιγότερο δύσκολο πράγμα, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε. «Θα έπρεπε» να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά δεν το κάνουμε.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, όταν βάζεις το «θα έπρεπε» μπροστά από κάτι άλλο, τελικά δεν προχωράς σε πράξεις. Μένεις στην «ασφάλεια» της στασιμότητας. Αφήνεις την αλλαγή πάντα για αργότερα. Και φυσικά έτσι δεν έρχεται ποτέ η μεγάλη επιτυχία.

Ξεκίνα τώρα. Κάνε τις κινήσεις που χρειάζονται, για να φέρεις την αλλαγή που θες. Η αρχή ίσως μπορεί να γίνει με κάποιες απλές συνήθειες που πρέπει να βάλεις στην καθημερινότητα σου. ‘Η με κάποιες μεγαλύτερες αποφάσεις που αφορούν π.χ. την καριέρα σου. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξεκινήσεις να δρας. Και να αφήσεις τα «θα έπρεπε», στην άκρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 6 =