αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μικρή λέξη που μπορεί να σε κάνει καλύτερο connector. Για να μην είσαι… ανούσιος σαν τους άλλους

Η μικρή λέξη που μπορεί να σε κάνει καλύτερο connector. Για να μην είσαι… ανούσιος σαν τους άλλους

Το δίκτυο που έχεις και οι επαφές, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Εδώ όμως έχει δημιουργηθεί μια υπερβολική κατάσταση που βλέπουμε και στην Ελλάδα: Όλοι προσπαθούν να γίνουν connectors.Όλοι προσπαθούν… να σου γνωρίσουν κάποιο, που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει καν. Φυσικά, αυτοί οι connectors νοιάζονται πιο πολύ για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι ίδιοι, από τέτοιες «εξυπηρετήσεις».

Στο βιβλίο Superconnector, οι συγγραφείς Scott Gerber και Ryan Paugh, εξηγούν ότι οι καλύτεροι connectors δεν είναι αυτοί που κάνουν τις περισσότερες «συνδέσεις». Αλλά αυτοί που κάνουν τις πιο αποτελεσματικές. Υπάρχει μια μικρή λέξη, στην οποία κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας. «Οι καλύτεροι connectors στον κόσμο λένε περισσότερα ‘όχι’ από ότι ‘ναι’», τονίζει ο Gerber.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, το πως και οι δύο πλευρές που συνδέεις θα γίνουν καλύτερες. Και όχι απλά το πως θα κάνεις… μια ακόμα σύνδεση. Όπως εξηγεί ο Gerber, όταν κάποιος άνθρωπος του ζητά να μεσολαβήσει για μια νέα γνωριμία, τότε εκείνος εξετάζει τις προθέσεις του αιτούντος. Ενώ όπως λέει, σκέφτεται πολύ προσεκτικά, όταν πρόκειται για μια «εισαγωγή» σε κάποιον που γνώρισε πρόσφατα.

Αν θέλεις να γίνεις ένας πραγματικά καλός connector, δεν πρέπει να ξεχνάς την λέξη «όχι». Χρειάζεται συχνά να τη χρησιμοποιείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =