αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μεγαλύτερη ναυτιλιακή ένωση του πλανήτη, ανοίγει μόνιμα γραφεία στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή ένωση του πλανήτη, ανοίγει μόνιμα γραφεία στην Αθήνα

Νέο μόνιμο γραφείο στην Ελλάδα συστήνει η BIMCO – η μεγαλύτερη ναυτιλιακή ένωση παγκοσμίως – και επικεφαλής αναμένεται να τεθεί η κα Έλενα Τασιούλα, μια κίνηση που ανακοινώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, σε σχετική εκδήλωση στον Πειραιά.

Όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της BIMCO (Baltic and White Sea Conference), η κα. Τασιούλα αναμένεται να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της τον επόμενο μήνα. Όπως ανέφερε ο κ. Έρικ Γιένσμπι, επικεφαλής των Μελών και του Τομέα Ανάπτυξης της BIMCO, «η κα. Τασιούλα έχει εργαστεί στην ναυτιλία, αλλά έχει επιπλέον εμπειρία και από άλλους τομείς, κάτι που θα της επιτρέψει να έχει μια φρέσκια οπτική στο πώς λειτουργούμε».

Στόχος της BIMCO, με πάνω από 2.100 μέλη από 120 χώρες, είναι να ενισχύσει την παρουσία στην Ελλάδα, γεγονός που αντικατοπτρίζει και την συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της ελληνικής ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο. Υπενθυμίζεται ότι το μερίδιο των Ελλήνων πλοιοκτητών-μελών της ΒΙΜCO να διαμορφώνεται σε 25%, με βάση το μέγεθος του στόλου που ελέγχουν. Συνολικά, οι Έλληνες πλοιοκτήτες-μέλη της Ένωσης είναι 152.

Η κα. Τασιούλα αναμένεται να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος ανάμεσα στα μέλη (αλλά και τα υποψήφια μέλη) της BIMCO στην Ελλάδα και τον διεθνή οργανισμό, ώστε να υπάρξει ένας στενότερος κι εντονότερος διάλογος. «Η λειτουργία γραφείου στην Αθήνα είναι ένα σημαντικό βήμα για να κάνουμε την BIMCO ακόμα περισσότερο εστιασμένη στα μέλη της. Θέλουμε να είμαστε περισσότερο ορατοί στην Αθήνα, να επικοινωνούμε με πιθανά νέα μέλη και με τα υφιστάμενα, ώστε να γνωρίζουν τι μπορούμε να κάνουμε γι’αυτούς και να δεχόμαστε τις παρατηρήσεις τους», ανέφερε πρόσφατα ο Πρόεδρος της BIMCO και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Common Progress, κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος.

Η ΒΙΜCO προσφέρει στα μέλη της μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών για την καλύτερη αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων στην καθημερινή λειτουργία των εταιρειών τους, από πρότυπα συμβόλαια χρονοναύλωσης και προμήθειας καυσίμων, μέχρι τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης.

Πηγή: Economistas.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 13 =