αρχικηVIRALΗ μεγάλη απάτη: Οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος Squid… έκαναν απρόσμενη έξοδο με κέρδη 2,1 εκατ. δολαρίων

Η μεγάλη απάτη: Οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος Squid… έκαναν απρόσμενη έξοδο με κέρδη 2,1 εκατ. δολαρίων

Το ψηφιακό νόμισμα, που στηρίχθηκε στην κορεατική σειρά Squid Game, την πιο επιτυχημένη όλων των εποχών στο Netflix, είχε καταγράψει αύξηση 2.500% μέσα σε λίγες ημέρες, αφού λάτρεις της δυστοπικής σειράς έσπεσαν να το αγοράσουν. Ξαφνικά όμως είδε την αξία του να μηδενίζεται, επιβεβαιώνοντας έτσι όσους προειδοποιούσαν ότι πρόκειται για απάτη. 

Το κρυπτονόμισμα, που ονομάζεται SQUID, είχε φτάσει έως και τα 2,861 δολάρια για να καταλήξει στο απόλυτο μηδέν τη Δευτέρα, σύμφωνα με την CoinmarketCap, που υπολογίζει ότι με αυτόν τον τρόπο οι απατεώνες δημιουργοί του έκλεψαν από τους επενδυτές 2,1 εκατ. δολάρια. 

Πρόκειται για μία απάτη γνωστή ως «τράβηγμα» του χαλιού, όπως εξηγεί το Gizmodo. Αυτό σημαίνει ότι οι δημιουργοί του κρυπτονομίσματος ρευστοποιούν όσα νομίσματα έχουν στην κατοχή τους με αντάλλαγμα πραγματικό χρήμα, οδηγώντας έτσι σε δραστική πτώση την αξία του. 

Το SQUID είχε παρουσιαστεί έως ένα εικονικό νόμισμα με το οποίο μπορούσε να πληρώσει κανείς online παιχνίδια, συνδεόμενα με τη σειρά. Το Gizmodo είχε επισημάνει διάφορες ενδείξεις ότι πρόκειται για απάτη, συμπεριλαμβανομένων των πολλών ορθογραφικών λαθών στην ιστοσελίδα του (που τώρα έχει εξαφανιστεί). Ακόμη ένα ηχηρό καμπανάκι ήταν το γεγονός ότι ο επενδυτές μπορούσαν μόνο να αγοράσουν, αλλά όχι να πουλήσουν το SQUID.

Η CoinMarketCap είχε επίσης προειδοποιήσει τους επενδυτές για την πιθανότητα απάτης. 

Το Netflix, που είχε ξεκαθαρίσει από την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν έχει καμία σχέση με το κρυπτονόμισμα, αρνήθηκε σε σχετικό αίτημα του CNN να σχολιάσει την εξέλιξη. 

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =