αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ μεγάλη έκπληξη από την SpaceX: Θα στείλει 2 πολίτες σε τροχιά γύρο από το φεγγάρι

Η μεγάλη έκπληξη από την SpaceX: Θα στείλει 2 πολίτες σε τροχιά γύρο από το φεγγάρι

Ανακοινώσεις- έκπληξη έκανε ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk. Η εταιρία σκοπεύει να στείλει 2 πολίτες σε τροχιά γύρο από το φεγγάρι. Όπως μάλιστα είπε ο Musk, ήδη έχουν επιλεγεί οι δύο άνθρωποι που θα συμμετέχουν στο φιλόδοξο εγχείρημα. Θα είναι δύο πολίτες που θα πληρώσουν για αυτό το ταξίδι- δεν θα είναι αστροναύτες.

Ήδη, οι δύο επίδοξοι «εξερευνητές του διαστήματος» έχουν καταβάλει ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που απαιτούνται. Το ταξίδι θα διαρκέσει 1 εβδομάδα, και η συνολική απόσταση που θα διανήσει το διαστημικό σκάφος θα είναι περίπου 400.000 μίλια. Τα ονόματα των δύο επιλεγέντων δεν ανακοινώθηκαν. Οι ίδιοι θα ξεκινήσουν την κατάλληλη εκπαίδευση μέσα στο τρέχον έτος.

Ο Elon Musk αρνήθηκε να αποκαλύψει το κόστος του ταξιδιού. Ωστόσο, σημείωσε ότι το κόστος είναι «συγκρίσιμο» ή λίγο μεγαλύτερο με μια επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή διαστημικό Σταθμό.

Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρίας, το ταξίδι θα γίνει το 2ο τρίμηνο του 2018. Θα χρησιμοποιηθεί το σκάφος Dragon 2, μαζί με τον Falcon Heavy rocket. Βέβαια, όπως σχολιάζει το αμερικανικό The Verge, ο Elon Musk… δεν φημίζεται για την τήρηση των deadlines, οπότε πρέπει να τα δούμε και στην πράξη τα όσα ανακοινώθηκαν.

Το Dragon 2, είναι ένα αυτόνομο όχημα. Έτσι κατά τη διάρκεια του εν λόγω ταξιδιού θα κινηθεί αυτόνομα, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια που αυτό θα διαρκέσει. Αν υπάρξει κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε οι 2 επιβαίνοντες θα κληθούν να παρέμβουν. «Η επόμενη χρονιά, θα είναι μια μεγάλη χρονιά σε ότι αφορά τις μεταφορές ανθρώπων» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Elon Musk. «Θα είναι μια συναρπαστική αποστολή, που θα κάνει τον κόσμο να ενδιαφερθεί για την αποστολή ανθρώπων στο διάστημα ξανά» συμπλήρωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 11 =