αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ μέθοδος των 3 ερωτήσεων που εφαρμόζουν εταιρίες σαν την Amazon, πριν κάνουν μια πρόσληψη

Η μέθοδος των 3 ερωτήσεων που εφαρμόζουν εταιρίες σαν την Amazon, πριν κάνουν μια πρόσληψη

Ο Jeff bezos κατάφερε να «χτίσει» την Amazon, να εφαρμόσει αρκετές καινοτομίες, και φυσικά να γίνει πολύ πλούσιος. Μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά κατά τη διάρκεια της διαδρομής του, όμως ένα πράγμα παραμένει ίδιο: Η ικανότητα του να προσλαμβάνει έξυπνους και αποτελεσματικούς ανθρώπους. Κάτι που φυσικά έχει μεταφέρει και στους managers της εταιρίας του.

Η Amazon, όπως και άλλες σπουδαίες εταιρίες, είναι τόσο καλές όσο είναι οι άνθρωποι τους. Αλλά πως μπορείς να κάνεις τελικά καλές προσλήψεις; Ο Jeff Bezos εφαρμόζει την μέθοδο των 3 ερωτήσεων, την οποία έχει μεταδώσει και στους άλλους εργαζομένους της Amazon οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις. Είναι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος, πριν προσλάβει έναν άνθρωπο, όπως σημειώνει το inc.com.

1# Θαυμάζεις αυτό το άτομο;

2# Θα αυξήσει αυτό το άτομο το μέσο επίπεδο αποτελεσματικότητας της ομάδας στην οποία θα συμμετέχει;

3# Σε ποιο πεδίο θα μπορούσε αυτό το άτομο να είναι σούπερ σταρ;

Όπως συνηθίζει να λέει ο Bezos, πρέπει να εργαζόμαστε για κάτι μεγαλύτερο από τον μισθό. Και ο θαυμασμός είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Αν συνεργαζόμαστε με άτομα που θαυμάζουμε και σεβόμαστε, τότε δημιουργείται ένας μεγαλύτερος σκοπός. Και φυσικά έχει και η εταιρία καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι επίσης σημαντικό να ανεβαίνει ο πήχης συνεχώς. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τις νέες προσλήψεις που γίνονται. Οι νέοι εργαζόμενοι που μπαίνουν στην εταιρία, πρέπει να είναι τόσο καλοί που να ανεβάζουν συνολικά το μέσο επίπεδο της ομάδας. Προσλάβετε το άτομο που πραγματικά ξεχωρίζει στο πεδίο που έχετε ανάγκη περισσότερο – επειδή το ταλέντο του θα βοηθήσει να αυξηθεί το επίπεδο απόδοσης των ανθρώπων γύρω του.

Και οι σούπερ σταρ; Είναι και αυτοί χρήσιμοι σύμφωνα με τον Bezos. Οι κορυφαίοι εργαζόμενοι, συχνά είναι λίγο… διαφορετικοί τύποι. Οι ασυνήθιστες προσωπικότητες αναστατώνουν όμως την κατάσταση, κάνουν τη δουλειά πιο διασκεδαστική και μεταμορφώνουν μια ομάδα. Μπορούν να δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση σε μια «άγευστη» ομάδα, και να δώσουν το κάτι παραπάνω. Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να είναι σούπερ σταρ, συχνά αμφισβητούν το status quo. Και φέρνουν τις καλύτερες νέες ιδέες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =