αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ μέθοδος του Jeff Bezos για να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και να πείθεις τους άλλους να έρθουν μαζί σου

Η μέθοδος του Jeff Bezos για να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και να πείθεις τους άλλους να έρθουν μαζί σου

Οι πιο σημαντικές επιχειρηματικές αποφάσεις είναι συχνά και οι πιο δύσκολες – και αυτές οι δύσκολες αποφάσεις οδηγούν συχνά σε ένα… αλαλούμ εντός των επιχειρήσεων. Ίσως έχεις δει το εξής: Εάν κάνετε μια επιλογή ανάμεσα σε πολλές διαθέσιμες επιλογές στην επιχείρησή σας, ορισμένα από τα μέλη της ομάδας σας θα καταλήξουν πιθανώς στο συμπέρασμα ότι έχετε κάνει λάθος επιλογή. Και αφού λάβετε αυτήν την απόφαση, μπορεί να δυσκολευτούν να ξεκινήσουν να εργάζονται για να βγει σε πέρας η αποστολή.

Ας υποθέσουμε ότι συζητάτε την τιμή λιανικής ενός νέου προϊόντος. Μια χαμηλή τιμή μπορεί να σημαίνει υψηλότερες πωλήσεις, αλλά μια υψηλή τιμή μπορεί να ενισχύσει την αντίληψη για ένα premium προϊόν.

Η ομάδα πωλήσεών σας θέλει να πραγματοποιήσει γρήγορες πωλήσεις, επομένως θα προτιμούσε τη χαμηλή τιμή. Η ομάδα μάρκετινγκ θα προτιμούσε να προωθήσει κάτι που θεωρείται πιο αποκλειστικό.

Και οι δύο επιλογές φαίνονται ρεαλιστικές. Αλλά πρέπει να αποφασίσετε. Και αναπόφευκτα θα δυσαρεστήσετε μία από τις δύο πλευρές. Τι πρέπει να κάνεις στην συνέχεια για να πείσεις την «δυσαρεστημένη πλευρά» να συμπορευτεί μαζί σου; Εδώ έρχεται ο τρόπος του Jeff Bezos, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Είναι μια απλή φράση: «Διαφωνώ αλλά εμπιστεύομαι». Η φράση μπορεί να εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Εάν έχετε πάρει απόφαση για μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, παρόλο που δεν υπάρχει γενική συναίνεση, είναι χρήσιμο να πείτε: «Κοιτάξτε, ξέρω ότι διαφωνούμε σε αυτό, αλλά θα ποντάρετε μαζί μου;». Με απλά λόγια: «Διαφωνείτε, αλλά θα με εμπιστευτείτε;». Σύμφωνα με τον Bezos, έτσι είναι πολύ πιθανό να πάρεις με το μέρος σου ακόμα και άτομα που διαφωνούν με την επιλογή σου. ‘Η τουλάχιστον θα μάθεις άμεσα αν η απάντηση είναι «ναι» ή «όχι» και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο ιδρυτής της Amazon είναι γνωστός για τις γρήγορες αποφάσεις που παίρνει. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, συνήθως παίρνει αποφάσεις γνωρίζοντας το 70% των πληροφοριών που χρειάζεται. Όπως συνηθίζει να λέει: Αν περιμένεις να έχεις στα χέρια σου το 100% των στοιχείων, μάλλον θα είσαι πολύ αργός…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =