αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ «μέθοδος του χάκερ» που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία: Εξηγεί ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Η «μέθοδος του χάκερ» που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία: Εξηγεί ένας καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Ο Paulo Savaget έχει μια συμβουλή για όποιον θέλει να φτάσει στην επιτυχία στη δουλειά του: Αρχίστε να σκέφτεστε σαν χάκερ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει σχεδιάζετε ή να χρησιμοποιείτε κακόβουλα λογισμικά. Αντίθετα, σημαίνει να αξιοποιήσουμε τα απροσδόκητα soft skills που διαθέτουν οι χάκερ: Αναπτύσσουν επί τόπου λύσεις, σε ένα φαινομενικά ατελείωτο μπαράζ άλυτων προβλημάτων, λέει ο Savaget, καθηγητής business & engineering στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το hacking, όταν γίνεται εκδικητικά και παράνομα, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Αλλά μερικές πτυχές της «νοοτροπίας του χάκερ», όπως η δημιουργικότητα, η ευελιξία και το κίνητρο, μπορεί να είναι χρήσιμες για την επιτυχία στο χώρο εργασίας, λέει ο Savaget, ο οποίος είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «The Four Workarounds: Strategies from the World’s Scrappiest Organizations for Tackling Complex Problems».

Η νοοτροπία αυτή, μπορεί να σας βοηθήσει ιδιαίτερα να βρείτε μονοπάτια γύρω από τα οδοφράγματα και να δείτε λύσεις που οι άλλοι άνθρωποι δεν βλέπουν, λέει ο Savaget στο CNBC.

Εδώ είναι οι δύο κορυφαίες συμβουλές του για την ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων.

Αγκαλιάστε τις «αρκετά καλές» λύσεις

Όταν αντιμετωπίζετε ένα δίλημμα στο χώρο εργασίας, μπορεί να προσπαθήσετε να το αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο, αναζητώντας μια μακροπρόθεσμη λύση που θα εξαλείψει το πρόβλημα εντελώς. Αυτό είναι μάλλον κακή επιλογή, όταν το δίλημμα απαιτεί πιο βαθιές λύσεις και δεν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο, λέει ο Savaget.

Μερικές φορές, χρειάζεστε απλώς μια γρήγορη λύση για να αποφύγετε ένα κόλλημα, που σημαίνει να κατανοήσετε τη δύναμη μιας «αρκετά καλής» λύσης, προσθέτει. Μια workaround λύση δεν προορίζεται να λύσει ολόκληρο το πρόβλημα: Έχει στόχο να ξεπεράσετε ό,τι σας εμποδίζει αυτή τη στιγμή.

Απολαύστε τη διαδικασία εύρεσης workaround λύσεων

Αναπτύξτε μια γνήσια χαρά για τη διαδικασία εύρεσης αυτών των λύσεων.

Κατά την έρευνα του για το βιβλίου του, ο Savaget ρώτησε μια σειρά από χάκερ – από χρήστες του Reddit που δραστηριοποιούνται στο hacking subreddits έως ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου του Cambridge – γιατί τους άρεσε η δραστηριότητα. Η πιο συνηθισμένη απάντησή τους: «Είναι τόσο διασκεδαστικό».

Πολλοί από τους χάκερ που ερωτήθηκαν από τον Savaget δεν είχαν διαπράξει παράνομες ή ιδιαίτερα κακόβουλες δραστηριότητες, αλλά εξακολουθούσαν να διατηρούν την ανωνυμία τους, λέει. Αποδεικνύεται ότι ήθελαν να αναγνωρίζονται αποκλειστικά για τη δύναμη των hacks τους, και όχι για τα φυσικά χαρακτηριστικά ή τα άλλα διαπιστευτήριά τους.

«Αντί να παρακινούνται από ένα πιθανό αποτέλεσμα ή έναν τελικό στόχο, είναι εκεί για τη διαδικασία», λέει ο Savaget.

Η οικοδόμηση αυτής της νοοτροπίας έρχεται με την πάροδο του χρόνου, προσθέτει: Καθώς οι λύσεις σας αρχίζουν να αποδίδουν, θα ακολουθήσει φυσικά μια βαθύτερη εκτίμηση και χαρά. Αυτό θα σας κάνει να αναζητάτε περισσότερες λύσεις, καθιστώντας σας creative thinker στην εργασία.

«Καθώς εργάζονται γύρω από τα εμπόδια, εντοπίζουν πολλές ευκαιρίες που δεν είχαν εντοπίσει στην αρχή», προσθέτει. «Είναι αχαρτογράφητη περιοχή», σημειώνει ο καθηγητής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 5 =