αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Λιθουανική Small Planet Airlines δημιουργεί βάση στην Ελλάδα- Ποια είναι τα πλάνα της εταιρίας

Η Λιθουανική Small Planet Airlines δημιουργεί βάση στην Ελλάδα- Ποια είναι τα πλάνα της εταιρίας

Η Small Planet Airlines δεν έχει συμπληρώσει ούτε δέκα χρόνια από τον Οκτώβριο του 2008 που πήρε την πολυπόθητη πτητική άδεια για να ξεκινήσει πτήσεις από και προς την Βαλτική. Οχτώ χρόνια μετά, το 2016 η εταιρεία με έδρα την Λιθουανία διαθέτει 21 αεροσκάφη (Airbus Α320 και Α321) και μετέφερε πάνω από 2 εκατ. επιβάτες σε Γερμανία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα. Στην χώρα μας μέχρι σήμερα πραγματοποιεί πτήσεις σε Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο.

Η καλή πορεία της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό οδήγησε την Small Planet να προχωρήσει στην δημιουργία βάσης στα Χανιά από τον προσεχή Απρίλιο. Στο κρητικό αεροδρόμιο θα συνδέεται με ευρωπαϊκούς προορισμούς με Airbus A320.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Small Planet Airlines η επιλογή της Κρήτης για την δημιουργία της νέας βάσης της χάρη στην γεωγραφική της θέση η οποία επιτρέπει στην αεροπορική να επεκτείνει τον χάρτη των πτήσεων της σε διάφορους προορισμούς στην Σκανδιναβία από έναν μεσογειακό προορισμό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για τους προορισμούς που θα πετάει η Small Planet από τα Χανιά αξίζει όμως να αναφερθεί ότι μαζί με την βάση στην Κρήτη προχωρεί και στην έναρξη πτήσεων από Στοκχόλμη.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 8 =