αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Λιβύη τα βρήκε με τον γίγαντα Total, για το κοίτασμα πετρελαίου Waha

Η Λιβύη τα βρήκε με τον γίγαντα Total, για το κοίτασμα πετρελαίου Waha

Η Total και η National Oil Corp. (NOC) της Λιβύης, με την έγκριση της κυβέρνησης της Λιβύης, συμφώνησαν να εφαρμόσουν τη συμμετοχή της Total στις παραχωρήσεις του κοιτάσματος Waha, στη λεκάνη της Σίρτης, της Λιβύης.

Η συμφωνία καλεί τη Total να βοηθήσει την NOC να επιταχύνει την ανάπτυξη των παραχωρήσεων, παρέχοντας τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία της, αναπτύσσοντας τα πεδία North Gialo και NC 98, τα οποία αναμένεται να προσθέσουν παραγωγή 180.000 βαρέλια την ημέρα και υποστηρίζοντας προγράμματα κοινωνικής ευθύνης σε παρακείμενες περιοχές.

Η Total θα συνεισφέρει 70 εκατομμύρια δολάρια στην αρχή, 30 εκατομμύρια δολάρια όταν τεθεί σε λειτουργία το North Gialo και 30 εκατομμύρια δολάρια όταν τεθεί σε λειτουργία το NC 98.

Η Total θα προβεί επίσης σε τοπικά προγράμματα οικονομικής ανάπτυξης για μια περίοδο 4 ετών με κόστος 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Μάρτιο του 2018, η Total εξαγόρασε ένα δικαίωμα της τάξης του 16,33% στις έξι παραχωρήσεις Waha με την εξαγορά της Marathon Oil Libya Ltd. (MOLL), θυγατρικής της Marathon Oil Corp.. Οι παραχωρήσεις Waha παράγουν σήμερα περίπου 350.000 βαρέλια την ημέρα. Η εξαγορά παρέχει συνολική πρόσβαση σε αποθέματα και πόρους άνω των 500 εκατομμύρια βαρέλια και δυνατότητες εξερεύνησης σε όλη την περιοχή των 53.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που καλύπτεται από τις παραχωρήσεις.

Η Waha Oil Co., που ανήκει εξ ολοκλήρου στην NOC, λειτουργεί ως φορέας εκμετάλλευσης των παραχωρήσεων Waha. Η NOC (59,18%), η Total (16,33%), η ConocoPhillips (16,33%) και η Hess (8,16%) είναι συνιδιοκτήτες.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three − three =