αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Λάμψα «ρίχνει» 18 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του King’s Palace

Η Λάμψα «ρίχνει» 18 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του King’s Palace

Υψηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων θα είναι η επένδυση της Λάμψα για την ανακατασκευή και την επαναλειτουργία ως ξενοδοχείου του ακινήτου επί των οδών Πανεπιστήμιου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα, όπου παλιότερα λειτουργούσε το King’s Palace. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της εισηγμένης, η επένδυση θα αγγίξει τα 18 εκατ. ευρώ από 16 εκατ. ευρώ που ήταν η πρόβλεψη, καθώς λόγω παλαιότητας του κτηρίου θα απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες ενίσχυσης. Όσον αφορά τη διαχείριση της νέας μονάδας, συζητήσεις γίνονται με το γαλλικό όμιλο Accor, που ήδη δραστηριοποιείται στην αθηναϊκή αγορά (Novotel, Sofitel).

Η Λάμψα εξάλλου συνεργάζεται με το γαλλικό όμιλο στη Σερβία. Η θυγατρική εταιρεία Excelsior υπέγραψε πέρσι σύμβαση διαχείρισης του ξενοδοχείου με την εταιρεία Orbis S.A., εταιρεία του ομίλου Accor, για δέκα χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης με τους ίδιους όρους για 10 επιπλέον έτη.

Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης που έλαβε χώρα την Παρασκευή, το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος του 2019. Η επένδυση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, βρίσκεται προς το παρόν στη φάση των αδειοδοτήσεων και η κατασκευαστική φάση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο ή το Σεπτέμβριο. Η σχεδιασμός αφορά σε 160- 170 δωμάτια.

Η Λάμψα υπέγραψε τον Δεκέμβριο σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του εν λόγω ακινήτου, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομενων ΑΤΕ. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίσθηκε σε 30 έτη με δικαίωμα προτιμήσεως επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου ενδιαφερομένου, που θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την μίσθωση του ακινήτου μετά τη λήξη της ως άνω διάρκειας. Το ετήσιο μίσθωμα ορίσθηκε σε 1,2 εκατ. ευρώ, προσαυξανόμενο κατά ποσοστό ίσο με 25% επί της διαφοράς κύκλου εργασιών.

Όσον αφορά τις επιδόσεις των ξενοδοχείων της Λάμψα στην πλατεία Συντάγματος (Μεγάλη Βρεταννία, King George) , τα πρώτα αποτελέσματα για τις πληρότητες του πενταμήνου είναι ικανοποιητικά, καθώς καταγράφεται άνοδος 10- 15%. Ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές της διοίκησης, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας που αυξάνει το τουριστικό ρεύμα προς την Τουρκία, ενδεχομένως να επηρεάσει γενικότερα τις επιδόσεις των ξενοδοχειακών μονάδων υψηλής κατηγορίας τους επόμενους μήνες, κυρίως σε ότι αφορά τους μεμονωμένους επισκέπτες.

Για τη Μεγάλη Βρετανία προγραμματίζεται αύξηση δωματίων. Πέρσι η εταιρεία προέβη στην εξαγορά γραφείων πρώτου, δευτέρου και τρίτου ορόφου επί της οδού Βουκουρεστίου 4, συνολικού ύψους 682 χιλ. ευρώ, προκειμένου να εντάξει το σύνολο του κτιρίου “Αθηνογένης” στο συγκρότημα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.Οι όροφοι 4ος–7ος ήδη ανήκουν στη μονάδα.

Σύμφωνα με την οικονομική χρήση του 2017, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ήταν ενισχυμένος κατά 19,76% (από 52,4 εκατ. το 2016 σε 62,7 εκατ. ευρώ) και τα ενοποιημένα Αποτελέσματα Προ Φόρων Χρηματοδοτικών και Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (ΕΒΙTDA) κατά 34,7% (από 13 εκατ. σε 17,5 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία εμφάνισε αύξηση πωλήσεων 20,3% σε σχέση με την περσινή χρήση 2016, ενώ αντίστοιχη αύξηση κατέγραψε και το King George (19,2%).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 10 =