αρχικηVIRALΗ Κυψέλη μπήκε μέσα στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου για το 2019

Η Κυψέλη μπήκε μέσα στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου για το 2019

Είσαι από την Κυψέλη; Τότε έχεις έναν παραπάνω λόγο να είσαι χαρούμενος, αφού η συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας συμπεριλήφθηκε μέσα στις 50 πιο cool γειτονιές του κόσμου για το 2019.

Συγκεκριμένα, η Κυψέλη βρέθηκε στην 16 θέση της λίστα που έφτιαξε το ξένο περιοδικό Time Out. Η λίστα συντάχθηκε από κατά τόπους δημοσιογράφους και συνεργάτες του Time Out, ειδικούς και περισσότερους από 27.000 ανθρώπους που συμμετείχαν σε έρευνα σε όλο τον κόσμο.

«Στην βόρεια πλευρά του κέντρου της Αθήνας, λίγο πιο πέρα από το άβατο των Εξαρχείων, η Κυψέλη είναι μία από τις παλαιότερες γειτονιές της πόλης. Τις τελευταίες δεκαετίες στο οικιστικό της τοπίο που μοιάζει με παζλ νεοκλασικής, Art Deco και μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής φιλοξενεί κοινότητες μεταναστών που την έχουν μετατρέψει σε μία από πιο πολυπολιτισμικές γειτονιές της Ελλάδας», λέει το περιοδικό. Και συμπληρώνει: «Πρόσφατα, άρχισε να γίνεται και το «σπίτι» της καλλιτεχνικής κοινότητας της πρωτεύουσας. Η λεωφόρος της Φωκίωνος Νέγρη αποτελεί το σταυροδρόμι των διαφορετικών κόσμων: Ηλικιωμένοι Έλληνες παίζουν ντόμινο στην πλατεία, ψαγμένα βιβλιοπωλεία και γκαλερί τραβούν τα περίεργα βλέμματα των περαστικών και Αιθιοπικά εστιατόρια συνυπάρχουν αρμονικά με παραδοσιακά καφενεία».

Κορυφαία γειτονιά του κόσμου αναδείχθηκε η πολύχρωμη και γεμάτη ζωντάνια, πολυπολιτισμική Arroios της Λισαβόνας, όπου όπως λέει το Time Out, συνυπάρχει το φρέσκο με το κλασικό και η ποικιλομορφία είναι παντού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =