αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Κομισιόν προτείνει περισσότερη ελευθερία σε όσους ταξιδεύουν και είναι εμβολιασμένοι

Η Κομισιόν προτείνει περισσότερη ελευθερία σε όσους ταξιδεύουν και είναι εμβολιασμένοι

Τη χαλάρωση των περιορισμών στον τουρισμό και τα ταξίδια αναψυχής για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κομισιόν προτείνει «να επιτραπεί η είσοδος στην Ευρωπαϊκή Ενωση για μη απαραίτητα ταξίδια όχι μόνο για όλα τα άτομα που έρχονται από χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση αλλά και για άτομα που έχουν κάνει την τελευταία συνιστώμενη δόση εμβολίου εγκεκριμένου εμβολίου από την ΕΕ», σύμφωνα με δήλωση που έγινε τη Δευτέρα.

Οι νέοι κανόνες θα αντικαταστήσουν την τρέχουσα γενική απαγόρευση για μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ για κατοίκους των περισσότερων χωρών. Το μπλοκ ετοιμάζει την εισαγωγή ενός συστήματος διαβατηρίων εμβολίων που θα διευκολύνει τα ταξίδια για όσους εμβολιάζονται ή μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και ως εκ τούτου θεωρείται ότι έχουν ανοσία.

Ταυτόχρονα, οι νέοι κανόνες θα επιτρέπουν στα κράτη-μέλη να απαγορεύουν όλα τα ταξίδια από χώρες που εμφανίζονται ανησυχητικές μεταλλάξεις κορωνοϊού, μέσω του αποκαλούμενου φρένου έκτακτης ανάγκης.

Η Επιτροπή θα καταρτίσει κατάλογο εγκεκριμένων πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα εκδίδονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υπάρχουν ελπίδες ότι οι συζητήσεις με την Ουάσινγκτον θα οδηγήσουν στην καθιέρωση ενός ενιαίου πιστοποιητικού που θα πληροί τα πρότυπα ασφαλείας και ακρίβεις της ΕΕ, σύμφωνα με αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 20 =