αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Κολομβία, το Βιετνάμ και η Τουρκία είναι πάνω από την Ελλάδα, στους Digital Νομάδες

Η Κολομβία, το Βιετνάμ και η Τουρκία είναι πάνω από την Ελλάδα, στους Digital Νομάδες

Από την στιγμή που ο covid-19 έκανε την εμφάνιση του, πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεκινήσουν να δουλέυουν από το σπίτι τους. «Αλλά ποιος είπε ότι η εργασία από το σπίτι σημαίνει ότι πρέπει να εργάζεσαι από την τοποθεσία καταγωγής σου;» σημειώνει η βρετανική circleloop.

Η αύξηση της ανάγκης για remote εργασία ώθησε πολλές χώρες στο να ξεκινήσουν να παρέχουν κίνητρα και Visa έτσι ώστε να προσελκύσουν Digital Νομάδες. Να προσελκύσουν, δηλαδή, ανθρώπους που μπορούν να «αποβιβαστούν» σε κάποια άλλη χώρα πέρα από αυτή που κατάγονται, και να συνεχίσουν να δουλεύουν remote με εργαλείο το laptop τους. Και παράλληλα να έχουν μια ταξιδιωτική εμπειρία.

Η circleloop έκανε την έρευνα και παραθέτει τις ιδανικότερες χώρες για να πας ως Digital Νομάς. Αλλά και τις… όχι και τόσο καλές χώρες. Για να προκύψει το τελικό ranking λήφθηκαν υπόψη μια σειρά από στοιχεία όπως το κόστος και η ταχύτητα του ίντερνετ, ο Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας, αλλά και το κόστος για να ενοικιάσεις ένα διαμέρισμα στην εκάστοτε τοποθεσία.

Η Ελλάδα δεν τα πάει καλά. Βρίσκεται στη θέση 50, ανάμεσα στις 85 χώρες που αξιολογούνται στην έρευνα. Μάλιστα η Ελλάδα είναι κάτω από χώρες όπως η Κολομβία, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Ουρουγουάη αλλά και η Τουρκία.

Στην κορυφή της λίστας είναι ο Καναδάς. Ενώ ακολουθούν: Βρετανία, Ρουμανία, Σουηδία και Δανία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 7 =