αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κοινή τακτική που έχουν οι Bill Gates και Elon Musk για να οργανώνουν την ημέρα τους

Η κοινή τακτική που έχουν οι Bill Gates και Elon Musk για να οργανώνουν την ημέρα τους

Οι Bill Gates και Elon Musk είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας. Ο ένας ίδρυσε την Microsoft πριν πολλά χρόνια και βοήθησε στο να εξελιχτούν οι προσωπικοί υπολογιστές. Ενώ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο άλλος, είναι ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company, καινοτομώντας συνεχώς.

Αυτοί οι δύο leaders έχουν ένα κοινό στοιχείο, στον τρόπο που οργανώνουν την (φορτωμένη) ημέρα τους. Όπως σημειώνει το Business Insider, σχεδιάζουν την παραμικρή λεπτομέρεια στο πρόγραμμα τους. Και πως το πετυχαίνουν αυτό: Φτιάχνοντας κάθε ημέρα το πρόγραμμα τους, χωρίζοντας το 24ωρο σε 5λεπτα. Είναι τα γνωστά «five-minute slots».

Όπως λένε αρκετοί ειδικοί, το να χωρίζεις την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό. Σε κρατά σε εγρήγορση. Αν για παράδειγμα έχεις σχεδιάσει τι θα κάνεις στο κάθε 5λεπτο που περνά, τότε θα αφιερώσεις και συγκεκριμένο χρόνο π.χ. για να ξεκουραστείς. Ποτέ δεν θα ξεφύγεις, με το να «πετάξεις» 1 ώρα.

Αυτό το μοντέλο μπορεί να είναι χρήσιμο και για επιχειρηματίες που δεν διαχειρίζονται κολοσσούς ή δεν έχουν να κάνουν 1.000 διαφορετικά πράγματα κάθε ημέρα. Απλά δεν είναι ανάγκη να «κόψεις» την ημέρα σε 5λεπτα. Μπορείς να φτιάξεις μεγαλύτερα χρονικά κομμάτια. Βρες αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =