αρχικηVIRALΗ κινεζική λύση: Πληρώνουν τους πολίτες για να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους

Η κινεζική λύση: Πληρώνουν τους πολίτες για να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους

Τρόπο να εξοικονομούν λεφτά όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων βρήκαν οι Αρχές στην Κίνα. Να μην το μετακινούν! Η εξοικονόμηση δεν έρχεται από το ότι δεν χρειάζονται λεφτά για βενζίνη, και αποφεύγουν και τις τεχνικές βλάβες. Δηλαδή έρχεται και από αυτό, αλλά υπάρχει ακόμα ένα όφελος.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται για περιορισμό της κίνησης στους δρόμους και τους ρύπους που εκλύονται στην ατμόσφαιρα. Πως θα το καταφέρουν αυτό; Προσφέροντας οικονομικά κίνητρα.

Η πλατφόρμα συναλλαγών China Beijing Environment Exchange ξεκίνησε ένα πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει χρήματα στους οδηγούς που επιλέγουν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι τους. Οι οδηγοί πρέπει να εγγραφούν στο δημόσιο λογαριασμό που έχει τη πλατφόρμα στην εφαρμογή WeChat προκειμένου να προμηθευθούν τον εξοπλισμό που παρακολουθεί την κίνηση του οχήματος. Για κάθε ημέρα που οι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, λαμβάνουν 0,5 γιουάν, επιπρόσθετα του ποσού έως 20 γιουάν που λαμβάνουν από τις εταιρίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα.

Η China Beijing Environment Exchange δημιουργήθηκε το 2008 μετά από έγκριση των αρμόδιων Αρχών του Πεκίνου. Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων και να εξοικονομηθεί ενέργεια. Το Πεκίνο έχει πάνω από 3 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Κίνησης στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =