αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η καλύτερη startup στον κόσμο είναι… η Amazon», λέει ο μεγαλοεπενδυτής Mark Cuban

«Η καλύτερη startup στον κόσμο είναι… η Amazon», λέει ο μεγαλοεπενδυτής Mark Cuban

Πολλές συζητήσεις γίνονται κατά καιρούς, για το τι ακριβώς ορίζεται ως startup. Σε αυτό που συγκλίνουν σίγουρα οι περισσότεροι, είναι ότι με αυτό τον ορισμό μπορεί αν χαρακτηριστεί κάποια νέα επιχείρηση. Εντελώς διαφορετική άποψη φαίνεται ότι έχει ο γνωστός επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban.

Μιλώντας στο CNBC, παρέθεσε τη δική του άποψη: «Η καλύτερη startup στον κόσμο και μεγαλύτερη επιχείρηση, είναι η Amazon». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Cuban, ο οποίος δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το γεγονός ότι η Amazon είναι μια τεράστια εταιρία, με πολλά χρόνια λειτουργίας. Άρα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ως νεοφυής επιχείρηση.

Όπως εξήγησε, η Amazon επενδύει σε νέα πεδία και πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες, παρά το γιγάντιο μέγεθος που έχει. Για αυτό τον λόγο, ο Cuban θεωρεί ότι η Amazon υπερέχει σε σχέσει με άλλα γνωστά brands όπως η Uber ή η Airbnb.

Και ίσως ο μεγαλοεπενδυτής να έχει δίκιο. Η Amazon,η οποία κάποτε ξεκίνησε ως ένας online bookseller, έχει επεκταθεί σε πολλά πεδία. Ενώ πλέον μέσω της διάσημης πλατφόρμας πωλούνται σχεδόν τα πάντα. Πρόσφατα, η Amazon έκανε επίσης τις πρώτες δοκιμές σε ότι αφορά τα περίφημα drones για ντελίβερι πακέτων και όπως όλα δείχνουν θα επενδύσει μαζικά και εκεί.

Στην ίδια του εμφάνιση στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Mark Cuban αναφέρθηκε και στην εξέλιξη των ρομπότ. Λέγοντας μάλιστα ότι οι άνθρωποι αναπόφευκτα θα χάσουν θέσεις εργασίας από ρομπότ ή μηχανές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 1 =