αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η καλύτερη business ιδέα τώρα; Θα πούλαγα παγωτό και κοκτέιλ»: Εξηγεί ένας ιδρυτής startup 600 εκατ. δολαρίων

«Η καλύτερη business ιδέα τώρα; Θα πούλαγα παγωτό και κοκτέιλ»: Εξηγεί ένας ιδρυτής startup 600 εκατ. δολαρίων

Αυτή η business ιστορία θυμίζει λίγο το πως ξεκίνησαν οι Google, Apple και Amazon. O Chieh Huang το 2013 ξεκίνησε την δική του πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, με το όνομα Boxed, από το γκαράζ των γωνιών του.

Η εταιρία του αναπτύχθηκε γρήγορα. Και το 2018 ο Chieh Huang πούλησε ένα κομμάτι της εταιρίας του στο Ιαπωνικό Aeon Group, με μια συμφωνία που ανέβασε την αποτίμηση της Boxed στα 600.000.000 δολάρια, όπως σημειώνουν οι New York Times.

Αν όμως ήθελε να βγάλει τώρα περισσότερα χρήματα, ο Huang θα είχε μια άλλη ιδέα έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι. «Αν είχα το χρόνο, θα αγόραζα ένα μεταχειρισμένο βαν και θα πούλαγα παγωτό» λέει ο ίδιος στο CNBC και συμπληρώνει: «Το βαν θα πουλούσε παγωμένες λιχουδιές που θα εμπεριείχαν κρασί /αλκοόλ. Ενώ θα είχαμε και κοκτέιλ».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, το «φορτηγάκι παγωτού» θα μπορούσε να είναι μια ωραία απόδραση για τους ανθρώπους εν μέσω της πανδημίας του Covid-19. Εστιάζοντας στους ενήλικες. «Λαμβάνοντας υπόψη όλη την αγωνία που αισθάνονται όλοι στο σπίτι, είμαι βέβαιος ότι οι ενήλικες θα κυνηγούσαν ένα φορτηγό παγωτού στο δρόμο σαν να ήταν… πάλι 10 χρονών, αν ήξεραν ότι πουλούσε αλκοόλ» τονίζει ο επιχειρηματίας.

Η ιδέα του Huang βέβαια δεν είναι τυχαία, αφού όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία οι πωλήσεις αλκοόλ και κρασιού εν μέσω πανδημίας έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο στις ΗΠΑ. Και κάπου εκεί, ίσως κρύβεται… μια ευκαιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 1 =