αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ καλύτερη συμβουλή είναι… να μη δέχεστε πολλές συμβουλές: Ο συνιδρυτής του Pinterest παραθέτει την άποψη του

Η καλύτερη συμβουλή είναι… να μη δέχεστε πολλές συμβουλές: Ο συνιδρυτής του Pinterest παραθέτει την άποψη του

Μπορεί κάποιοι να μην το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά το Pinterest πλέον αξίζει 12 δισ. δολάρια. Μεγαλώνει κατά κάποιο τρόπο «αθόρυβα», και πλέον έχει πάνω από 200 εκατ. ενεργούς χρήστες τον μήνα. Ο βασικός υπαίτιος για αυτήν την εκτόξευση, είναι ο Ben Silbermann, ο οποίος μαζί με δύο φίλους του, ίδρυσαν το Pinterest το 2010.

Ο ίδιος έχει τις δικές του ανατρεπτικές απόψεις. Ενώ οι περισσότεροι έμπειροι επιχειρηματίες, αρθρογράφοι και μέντορες λένε ότι οι νέοι ιδρυτές πρέπει να λαμβάνουν συμβουλές από τους παλαιότερους, ο Mr Pinterest έχει διαφορετική οπτική πάνω στο θέμα. «Μην δέχεστε πολλές συμβουλές», είναι η καλύτερη συμβουλή του προς τους νέους.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πολλές συμβουλές για να δώσουν – με μερικές εξαιρέσεις – γενικεύουν ό,τι έκαναν οι ίδιοι», εξηγεί ο Silbermann.

Και συμπληρώνει πως με όλο αυτό το σκηνικό, οι ιδρυτές πιέζονται να κάνουν τις startups τους να μοιάσουν με την τελευταία πετυχημένη επιχείρηση που θυμάται ο καθένας. «Κάθε εταιρία πρέπει να χαράζει το δικό της μονοπάτι», τονίζει ο Ben Silbermann. Δεν είναι πάντα κακές οι συμβουλές. Ωστόσο, αν η startup σου θέλει να δημιουργήσει κάτι πραγματικά νέο και καινοτόμο, η λήψη πάρα πολλών συμβουλών μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, είναι το όραμα που έχει ο νέος επιχειρηματίας και το κατά πόσο μπορεί να δει μπροστά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: Όταν χαράσσεις την δική σου πορεία, εργάζεσαι ακόμα σκληρότερα για να αποδείξεις -πρώτα στον εαυτό σου- ότι έχεις δίκιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + four =