αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η κακή συνήθεια που έπρεπε να ξεπεράσω, για να γίνω πετυχημένος»: Ο Bill Gates αναφέρεται σε μια πτυχή του που λίγοι γνωρίζουν

«Η κακή συνήθεια που έπρεπε να ξεπεράσω, για να γίνω πετυχημένος»: Ο Bill Gates αναφέρεται σε μια πτυχή του που λίγοι γνωρίζουν

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Και σίγουρα άλλαξε τον τρόπο με τον οποίοι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μιλάμε για τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates. Αλλά ακόμα και αυτός, δεν ήταν πάντα τέλειος. Έπρεπε να ξεπεράσει κάποιες κακές συνήθειες για να γίνει πετυχημένος.

To CNBC, θυμάται ένα Q&A session που έγινε το 2005. Σε αυτό συμμετείχαν ο Bill Gates και ο γνωστός επενδυτής Warren Buffett. Στο κοινό ήταν οι φοιτητές του University of Nebraska-Lincoln’s College. Τότε, ο Gates αποκάλυψε ότι ως φοιτητής είχε μια πολύ κακή συνήθεια: Ήταν αναβλητικός. Το έκανε όσο ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ (στη συνέχεια έφυγε από το πανεπιστήμιο).

«Μου άρεσε να δείχνω στους ανθρώπους ότι δεν έκανα καθόλου δουλειά, δεν πήγαινα να παρακολουθήσω τα μαθήματα μου και δεν με ένοιαζε» παραδέχτηκε ο Gates.

Όμως όταν έφταναν οι εξετάσεις, συνήθως έτρεχε να διαβάσει την τελευταία στιγμή. Κάτι που φαίνονταν αστείο στους άλλους φοιτητές. «Έτσι ήμουν γνωστός: ο τύπος που δεν έκανε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft.

Στην συνέχεια όλα άλλαξαν. Μόλις ο ίδιος μπήκε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, διαπίστωσε ότι αυτή του η συνήθεια, θα το κράταγε μακριά από την επιτυχία Έτσι την σταμάτησε. «Μου πήρε περίπου 2 χρόνια για να την σταματήσω», λέει. Σημασία έχει ότι το έκανε, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − one =