αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Η κακή συνήθεια που έκοψα και έγινα πιο πετυχημένος στη δουλειά»: Αποκαλύπτει ο γνωστός businessman Mark Cuban

«Η κακή συνήθεια που έκοψα και έγινα πιο πετυχημένος στη δουλειά»: Αποκαλύπτει ο γνωστός businessman Mark Cuban

Ο Mark Cuban είναι σήμερα ένας πετυχημένος επενδυτής, ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks και αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα γνωστός για τις ομιλίες που κάνει και τις συμβουλές που δίνει σε νέους επιχειρηματίες. Τώρα όμως, μίλησε στο podcast «The Jamie Weinstein Show», για μια άλλη πτυχή του. Συγκεκριμένα, για μια κακή συνήθεια που είχε στο παρελθόν, και την οποία μόλις την έκοψε, έγινε περισσότερο πετυχημένος.

«Υπήρχε μια περίοδο της ζωής μου, που ήμουν φωνακλάς» λέει ο ίδιος.

Ήταν κάπου στα 20s του. Και κάπου εκεί συνειδητοποίησε, ότι αυτή η στάση του μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία ή όχι των δουλειών του. Το να φωνάζει εντός του γραφείου, δεν έκανε καλό στην πρώτη εταιρία που είχε φτιάξει τότε, την MicroSolutions. «Έμαθα με την πάροδο του χρόνου ότι αυτό ακριβώς αυξάνει το άγχος», τονίζει.

Και όχι μόνο σε αυτόν και τον συνδιρυτή του. Αλλά σε όλη την ομάδα. Όταν λοιπόν αγχώνεις την ομάδα, φωνάζοντας μέσα στον εργασιακό χώρο, πέφτει η παραγωγικότητα, η κερδοφορία και ο ανταγωνισμός. Τότε, ο Cuban κατάλαβε ότι η συγκεκριμένη συνήθεια του, δημιουργούσε προβλήματα και την έκοψε. Σήμερα, όπως λέει, ακολουθεί μια πολύ πιο «ήρεμη» τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =