αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ κίνηση που πρέπει να κάνεις, για να νικήσεις τον φόβο σου: Εξηγεί ένας καθηγητής του MIT

Η κίνηση που πρέπει να κάνεις, για να νικήσεις τον φόβο σου: Εξηγεί ένας καθηγητής του MIT

Οι περισσότεροι κορυφαίοι leaders μοιάζουν ατρόμητοι. Ποτέ δεν δείχνουν να φοβούνται, πάντα θεωρείς βλέποντας τους, ότι ελέγχουν τα πάντα. Είναι άλλωστε αυτό που θέλουν και οι ίδιοι να δείχνουν προς τα έξω: Ότι δεν νιώθουν φόβο.

Στην πραγματικότητα, όλοι φοβούνται σε διάφορες στιγμές της ζωής τους. Ακόμα και οι καλύτεροι επιχειρηματικοί ηγέτες. Μπορεί να έχουν τρομερές ικανότητες. Παρόλα αυτά όμως, ποτές δεν μπορούν να είναι ακριβώς σίγουροι για το τι θα κάνει η ομάδα τους και τι αποτελέσματα θα έχει μια νέα κίνηση. Επίσης, ποτέ δεν μπορούν να είναι σίγουροι 100% για το πως θα ανταποκριθούν οι πελάτες. Τα αποτελέσματα δεν είναι ποτέ δεδομένα.

Από την άλλη, ο φόβος δημιουργεί προβλήματα, όπως εξηγεί το inc.com. Ο φόβος σκοτώνει ευκαιρίες, σχέσεις, πωλήσεις, εκτοξεύσεις προϊόντων και το ηθικό των εργαζομένων. Ο φόβος σχηματίζεται όταν ο νους επικεντρώνεται στην αβεβαιότητα των μελλοντικών αποτελεσμάτων.

Και τι μπορείς να κάνεις για να «σβήσεις» τον φόβο τελικά; Σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή νευροεπιστήμης στο MIT, Earl Miller, οι άνθρωποι δεν μπορούν να επικεντρωθούν σε περισσότερα από ένα πράγματα την φορά. Άρα, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να εστιάσεις σε ένα πράγμα -π.χ. ένα ζήτημα που σε απασχολεί- και να προσπαθήσεις να το «ελέγξεις». Ανέλαβε δράση πάνω στο συγκεκριμένο πράγμα. Μόλις δεσμευτείς για κάτι τέτοιο, ο συνειδητός φόβος θα αρχίσει να φεύγει μακριά.

Είναι ένας κύκλος. Η δέσμευση οδηγεί στην δράση, μετά στην επιτυχία, μετά στην εμπιστοσύνη. Και αυτή απομακρύνει τον φόβο. Αν δεν κάνεις όμως την αρχή, ο φόβος παραμένει για πάντα εκεί. Με απλά λόγια, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις όταν βρίσκεσαι μπροστά σε έναν φόβο σου, είναι να μείνεις αδρανής.

Μόλις νιώσεις τον φόβο να έρχεται, εστίασε στην ρίζα του, άσε όλα τα άλλα στην άκρη, και δράσε. Η ανάληψη δράσης μειώνει τον συνειδητό φόβο. Και αν έχεις καλά αποτελέσματα σε κάτι, μπορεί να τον διώξει μια για πάντα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + thirteen =