αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ κάμερα του OnePlus 8 Pro βλέπει… κάτω από τα ρούχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κάμερα του OnePlus 8 Pro βλέπει… κάτω από τα ρούχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Όλο και περισσότεροι χρήστες του OnePlus 8 Pro αναφέρουν πως με το νέο Color Filter της κάμερας, μπορούν να βλέπουν μέσα από ρούχα και λεπτές πλαστικές επιφάνειες. Αν έχετε τη συσκευή μπορείτε να το δοκιμάσετε και εσείς επιλέγοντας το “Photochrom” φίλτρο από το μενού. Έπειτα στρέψτε την κάμερα προς μαύρες επιφάνειες όπως μία μαύρη μπλούζα ή ένα τηλεκοντρόλ και θα σας αποκαλυφθεί ό,τι υπάρχει από κάτω. Υπόψιν πως το υλικό πρέπει να είναι αρκετά λεπτό.

Ο πρώτος που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα ήταν ο Ben Geskin και πρόσφατα το έκανε viral ο Unbox Therapy με το video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως και είναι ικανό το τηλέφωνο να διακρίνει τι υπάρχει κάτω από ορισμένες επιφάνειες;

Καταρχάς δεν έχει να κάνει με ακτίνες Χ, παρόλο που μπορεί να βλέπετε αρκετούς τίτλους που περιέχουν τη λέξη X-Ray. Στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τους υπέρυθρους αισθητήρες του τηλεφώνου. Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι αμέσως μετά από το ορατό φως στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και εντελώς αόρατη στο ανθρώπινο μάτι. Αυτό το είδος ακτινοβολίας χρησιμοποιούν και τα κυάλια νυχτερινής όρασης ή οι θερμικές κάμερες. Η υπέρυθρη ακτινοβολία λοιπόν μπορεί να διαπερνά ορισμένα υλικά, για παράδειγμα τη χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες για να βλέπουν μέσα από τον καπνό.

Οι μηχανικοί του OnePlus 8 Pro λοιπόν φαίνεται πως κατάφεραν να προσθέσουν ένα τέτοιο φίλτρο στο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να μπορεί να διακρίνει η κάμερα κάποια χαρακτηριστικά που δεν είναι ορατά με το γυμνό μάτι. Υπάρχουν και άλλες συσκευές που μπορούν να κάνουν το ίδιο, όπως για παράδειγμα η TrueDepth κάμερα των iPhones με τον κατάλληλο προγραμματισμό.

Όπως τονίζει όμως και ο Unbox Therapy στο video του, το χαρακτηριστικό αυτό εγείρει ερωτήματα ιδιωτικότητας κυρίως όσον αφορά τα ρούχα, αφού μπορεί έως ένα σημείο να “βλέπει” μέσα από ορισμένα από αυτά. Ένα παρόμοιο περιστατικό με μία κάμερα της Sony το 1990 ανάγκασε την εταιρία να αποσύρει το χαρακτηριστικό. Η OnePlus δεν έχει σχολιάσει έως τώρα τα δημοσιεύματα.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − seven =