αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Ιταλική μεσαιωνική πόλη που σε πληρώνει με 30.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί

Η Ιταλική μεσαιωνική πόλη που σε πληρώνει με 30.000 ευρώ για να μετακομίσεις εκεί

Η πόλη Presicce έχει αφήσει πίσω τις στιγμές δόξας της, αλλά θέλει… να ξανά λάμψει. Η πόλη διαθέτει λίγους μόνιμους κατοίκους και έτσι οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν έως 30.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί, όπως μεταδίδει το CNN. Αντίστοιχες ενέργειες έχουμε δει και σε άλλες Ιταλικές πόλεις.

«Υπάρχουν πολλά άδεια σπίτια στο ιστορικό κέντρο που χτίστηκαν πριν από το 1991, τα οποία θα θέλαμε να ξαναδούμε ζωντανά με νέους κατοίκους», είπε ο τοπικός σύμβουλος της Presicce, Alfredo Palese. «Είναι κρίμα να βλέπουμε πώς οι παλιές μας συνοικίες γεμάτες ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και τέχνη, αδειάζουν σιγά σιγά».

«Θα προσφέρουμε έως και 30.000 ευρώ σε άτομα που θέλουν να μετακομίσουν εδώ και να αγοράσουν μία από αυτές τις εγκαταλελειμμένες κατοικίες», πρόσθεσε.

Tα προς πώληση σπίτια κοστολογούνται με τιμές που ξεκινούν από περίπου 25.000 ευρώ. Περίπου 25.000 ευρώ θα είναι αρκετά για να εξασφαλίσει κάποιος μια κατοικία 50 τετραγωνικών μέτρων, που χρειάζεται κάποιες επισκευές. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μέσω του ιστότοπου του δημαρχείου Presicce τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως και άλλα φθηνά ακίνητα προς πώληση σε όλη την Ιταλία, έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και καιρό από τους αρχικούς τους ιδιοκτήτες.

https://dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/q_auto,w_900,c_fill,g_auto,h_506,ar_16:9/http%3A%2F%2Fcdn.cnn.com%2Fcnnnext%2Fdam%2Fassets%2F221117090229-01-italy-presicce-paying-to-move.jpg

Οι αρχές της Presicce ελπίζουν ότι η προσφορά ενός κινήτρου σε μετρητά θα δώσει νέα πνοή στην ερημωμένη πόλη τους, όπου τα νεογέννητα είναι λιγότερα κάθε χρόνο.

«Η συνολική χρηματοδότηση θα χωριστεί στα δύο: θα διατεθεί εν μέρει στην αγορά ενός παλιού σπιτιού και εν μέρει στην αναδιάρθρωσή του, εάν χρειαστεί», διευκρίνισε ο τοπικός σύμβουλος της Presicce.

Τα χρήματα προέρχονται από τη συγχώνευση με μια γειτονική πόλη το 2019. Η ένωση των Presicce και Acquarica οδήγησε σε κάποια επιπλέον χρηματοδότηση και συνολικό πληθυσμό 9.000 περίπου.

«Μετά τη συγχώνευση, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, η ευρύτερη επικράτειά μας θα ωφεληθεί με περισσότερα δημόσια κεφάλαια, περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για αρκετά χρόνια, τα οποία σκοπεύουμε να επενδύσουμε για να αναζωογονήσουμε την παλιά συνοικία», εξήγησε ο Palese.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + eleven =