αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ισχυρή γυναίκα του Facebook εκπλήρωσε έναν απλό στόχο το 2016 (που όμως έχει τη σημασία του)

Η ισχυρή γυναίκα του Facebook εκπλήρωσε έναν απλό στόχο το 2016 (που όμως έχει τη σημασία του)

Ο Mark Zuckerberg, είναι γνωστός για… τους εντυπωσιακούς στόχους που βάζει για το νέο έτος, κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες. Πέρυσι, για παράδειγμα, υποσχέθηκε να φτιάξει έναν high-tech οικιακό βοηθό στο σπίτι του. Δηλαδή, να μιλά ο ίδιος, το σπίτι να τον «ακούει» και να εκτελεί τις εκάστοτε εντολές. Και όντως το έκανε, φτιάχνοντας ένα τέτοιο σύστημα, με το όνομα Jarvis.

Από την άλλη, η στενή συνεργάτιδα του και Chief Operating Officer του Facebook, Sheryl Sandberg, βάζει μόνο σύντομους στόχους για το νέο έτος, κάθε φορά. Στόχους που μπορεί να πραγματοποιήσει το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο της νέας χρονιάς.

Έκανε όμως μια εξαίρεση το 2016, όπως αποκάλυψε σε συζήτηση που είχε με τον Zuckerberg και η οποία μεταδόθηκε μέσω Facebook. Για το έτος που φεύγει η Sandberg είχε αποφασίσει να καταγράφει σε ένα σημειωματάριο, 3 στιγμές χαράς για κάθε ημέρα που περνά.

«Πρέπει να καταγράφουμε τις στιγμές που τα πράγματα πάνε καλά» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Το έκανα όλο το χρόνο, και έγραψα σε ένα σημειωματάριο που μου έδωσε ένας φίλος μου». Μπορεί αυτό να φαίνεται ως κάτι πολύ απλοϊκό για κάποιους, ωστόσο η Sandberg έχει υποσχεθεί να εκτιμά τις καλές στιγμές στη ζωή της. Ειδικά από τότε που έχασε τη ζωή του ο άνδρας της, το 2015.

Και ίσως να έχει δίκιο. Αρκετές φορές δεν εκτιμάμε τις καλές στιγμές μέσα στην καθημερινότητα. Ο απλός τρόπος καταγραφής της Sandberg, μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 14 =