αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορική Ελληνική αλευροβιομηχανία που βγαίνει στο «σφυρί» την Παρασκευή

Η ιστορική Ελληνική αλευροβιομηχανία που βγαίνει στο «σφυρί» την Παρασκευή

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουλίου είναι προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση του ενεργητικού της ιστορικής “Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη – Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε.” που έπειτα από 111 έτη ζωής ανέστειλε την δραστηριότητά της.

Οι τίτλοι τέλους για την αλευροβιομηχανία που ξεκίνησε το 1907 από έναν πετρόμυλο και για πάνω από έναν αιώνα στάθηκε με αξιώσεις στον κλάδο της έπεσαν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν η εταιρεία τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.155/2019 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. Είχε προηγηθεί η οικειοθελής απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας να αντεπεξέλθει στα προβλήματα που της προκάλεσε η 10ετής κρίση.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, ο διαγωνισμός για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της “Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτη” θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της υπό διαχείριση εταιρείας την ερχόμενη Παρασκευή. Στο εκποιούμενο ενεργητικό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα ακίνητα και οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, το κτίριο του αλευρόμυλου, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, αποθήκες, μεταφορικά μέσα, εμπορικά σήματα καθώς και άλλα στοιχεία ενεργητικού.

Η θεσσαλική βιομηχανία που ξεκίνησε από έναν πετρόμυλο κατάφερε μέσα στην πάροδο των ετών κατάφερε να να συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες του κλάδου της. Η πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων, μέσω δανεισμού, για την αναδιάρθρωση της παραγωγής της πριν το ξέσπασμα της κρίσης, λειτούργησαν επιβαρυντικά για τη “Μύλοι Χατζηκρανιώτη”.

Πηγή capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − twelve =