αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ιστορία του Rob Myers: Ξεκίνησε από ένα γκαράζ και σήμερα έχει επιχείρηση- αυτοκρατορία με κλασικά αυτοκίνητα

Η ιστορία του Rob Myers: Ξεκίνησε από ένα γκαράζ και σήμερα έχει επιχείρηση- αυτοκρατορία με κλασικά αυτοκίνητα

Βλέποντας ότι πολλοί σημερινοί κολοσσοί, όπως η Apple ή η Amazon, έχουν ξεκινήσει την πορεία τους σε κάποιο μικρό γκαράζ, αρκετοί ίσως θα έχουν σκεφτεί ότι αυτός είναι ο ιδανικός χώρος για να ξεκινήσει και μια καινοτόμος επιχείρηση για αυτοκίνητα. Κάπως έτσι, σκέφτηκε ο Rob Myers. Ο οποίος σήμερα είναι ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρίας που συντηρεί, ανακατασκευάζει και δημοπρατεί κλασικά αυτοκίνητα, RM Auctions.

Ο ίδιος ήταν γιος ενός εργάτη σε εργοστάσιο. Και για αυτό το λόγο έπρεπε να δουλέψει από πολύ νωρίς, έτσι ώστε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του. «Όταν ήμουν 6 ετών εργαζόμουν στα ναυπηγεία και σε εργοστάσια τσιμέντου. Ήξερα αν ρίχνω το τσιμέντο καλύτερα από τους τότε 20χρονους. Αν ήθελα να αγοράσω μια μοτοσυκλέτα στα 16 μου, είχε βρει τον τρόπο για να το πετύχω» λέει ο Myers.

Στα 14 του, είχε ήδη μια σταθερή πηγή εσόδων. Και άρχισε να καταστρώνει τα σχέδια του για το μέλλον.

«Συνήθιζα να πηγαίνω σε σκουπιδότοπους και να μαζεύω ποδήλατα. Τα έφερνα σπίτι, ζωγράφιζα το σκελετό τους και καθάριζα τους τροχούς. Έχω πουλήσει εκατοντάδες χρησιμοποιημένα ποδήλατα» θυμάται ο Rob Myers.

Σε κάποια στιγμή, του προτάθηκε να γίνει manager στον εργοστάσιο που εργαζόταν, ωστόσο ο ίδιος δεν διέθετε το σχετικό δίπλωμα που χρειαζόταν. Έτσι η ιδέα για «ανακατασκευές», έγινε πιο έντονη από ποτέ. Άρχισε να τροποποιεί επίσης μοτοσυκλέτες. Η ζήτηση ανέβαινε, και έτσι άνοιξε ένα body shop και ξεκίνησα να δουλεύει εκεί full time.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρα του Myers, άρχισε να ανησυχεί για το αβέβαιο μέλλον του γιου του και μεσολάβησε έτσι ώστε να του παρέχει μια σίγουρη θέση στο εργοστάσιο. Ο νεαρός τότε Myers όμως, αρνήθηκε. «Απλά δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να σπαταλά όλη τη ζωή του στο εργοστάσιο. Ήθελα να γίνω επιχειρηματίας» λέει ο ίδιος, ενώ θυμάται ότι ο πατέρας του είχε πάθει σχεδόν… νευρικό κλονισμό.

Μιλάμε άλλωστε για πιο παλιές εποχές. Κατά τις οποίες, το να είσαι επιχειρηματίες έμοιαζε εξαιρετικά αβέβαιο (πόσο διαφέρει αυτό από την Ελλάδα της κρίσης άραγε;). Το 1978 ο Myers ανοίγει το πρώτο του γκαράζ. Εκεί ξεκίνησε να ανακατασκευάζει αρχικά κάποια αυτοκίνητα φίλων του πατέρα του. Η επιχείρηση αναπτυσσόταν με γρήγορους ρυθμούς.

«Στη συνέχεια, πριν καταλάβω ότι έχουν περάσει 7-8 χρόνια, έπαιρνα γνωστά κλασικά μοντέλα σαν το Duesenberg από ανθρώπους στην Καλιφόρνια και την επόμενη έκλεινα δουλειές στην Αυστραλία» λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος στο CNBC. Όσο η επιχείρηση μεγάλωνε, προσέθεσε και υπηρεσία δημοπρασιών.

Το κάποτε μικρό γκαράζ, μετατράπηκε σε μια Μέκκα για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων. Πλέον η επιχείρηση πραγματοποιεί πάρα πολλές τροποποιήσεις αυτοκινήτων το χρόνο, αξίας πολλών εκατομυρίων συνολικά. Ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία. «Αν ο πατέρας μου ήταν κοντά μου σήμερα, θα συνειδητοποιούσε ότι έκανα τη σωστή επιλογή» καταλήγει ο Rob Myers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =