αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Christopher Tung έχει δουλέψει σε 2 πλατφόρμες που εξαγοράστηκαν από την Amazon και τώρα δίνει 4 συμβουλές

Ο Christopher Tung έχει δουλέψει σε 2 πλατφόρμες που εξαγοράστηκαν από την Amazon και τώρα δίνει 4 συμβουλές

Η διαδρομή του Christopher Tung δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Πήγε στην Νέα Υόρκη αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του, το 2011, έχοντας στην στη διάθεση του 3.000 δολάρια. Δεν είχε δουλειά και η μόνη συνέντευξη που είχε κανονίσει, απέτυχε. Μετά από 2 μήνες απορρίψεων και ενώ τα διαθέσιμα χρήματα του είχαν πέσει στα 1.000 δολάρια, η τύχη του χαμογέλασε.

Τον προσέλαβε η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Quidsi. Η οποία είχε εξαγοραστεί από την Amazon. Φτάνοντας στο σήμερα, περίπου 6 χρόνια αργότερα, ο ίδιος έχει εργαστεί σε 5 αντίστοιχες θέσεις. Μάλιστα, ακόμα μια από τις startups στις οποίες δούλεψε, εξαγοράστηκε πάλι από την Amazon.

Ο ίδιος δεν είναι λάτρης… της επαγγελματικής ασφάλειας. Έχει αλλάξει αρκετές θέσεις, και όπως δηλώνει, πρέπει να «βλέπεις» την κατάλληλη στιγμή, κατά την οποία είναι σωστό να αρπάξεις την επόμενη ευκαιρία.

«Ποτέ δεν θες να είσαι ο τελευταίος που θα φύγει. Μετακινήσου όταν είναι η σωστή στιγμή» λέει ο Tung στο CNBC.

Ο ίδιος, έχει ιδρύσει την startup Huttle, μαζί με τον συνιδρυτή, Michelle Linn. Πρόκειται για μια επιχείρηση που βοηθά τους νέους να βρουν επαγγελματικές ευκαιρίες και παρέχει καθοδήγηση. Μάλιστα, συνεργάζεται με στελέχη από εταιρίες όπως το Facebook, η Amazon και το Linkedin. Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν απευθείας συμβουλές στους νέους. Μετά από όλη αυτή τη διαδρομή, ο Tung δίνει 4 συμβουλές.

1- Αναπτύξου: «Αν μείνεις σε μια εταιρία για πολύ καιρό, δεν θα λάβεις τις γνώσεις που θα έπρεπε» ξεκαθαρίζει ο ίδιος. Δεν είναι τυχαίο, ότι έχει αλλάξει 5 εταιρίες μέσα σε 6 χρόνια. Θεωρεί ότι αυτό είναι το σωστό. Έτσι μπορείς να αναπτυχθείς, να αναλάβεις νέες θέσεις και να προχωρήσεις μπροστά. Μη φοβάσαι να κάνεις το επόμενο βήμα.

2- Ρώτα: Ένας από τους λόγους που ο Tung ίδρυσε την startup του, είναι γιατί θέλει να μοιράζεται συμβουλές. Είναι σημαντικό να ρωτάμε, για να λαμβάνουμε την απαραίτητη καθοδήγηση.

3- Προσαρμογή: Κάθε επαγγελματική ευκαιρία είναι ξεχωριστή. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι στέλνουν ακριβώς το ίδιο βιογραφικό σε πολλές εταιρίες, δεν λαμβάνουν ποτέ θετική απάντηση αλλά δεν κάνουν κάτι για να το αλλάξουν. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στην κάθε περίπτωση που συναντάς.

4- Just do it: Δεν είναι μόνο το σλόγκαν της Nike. Είναι μια πρακτική συμβουλή. Όταν δεις την επόμενη ευκαιρία, απλά κάνε το. Ο Tung δεν θα είχε εργαστεί σε 5 εταιρίες, αν είχε μείνει στην πρώτη. Δεν θα είχε λάβει εμπειρίες. Δεν θα είχε γνωρίσει επίσης τον συνιδρυτή της startup του. Ναι, και δεν θα είχε ιδρύσει την startup του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 14 =